NorgesCup CX sammenlagt

Årets NorgesCup i cx er over etter en tett sesong med mange gode prestasjoner. Siden slutten av september har det vært arrangert cx ritt nærmest hver eneste helg, med arrangører både på østlandet og sørlandet. Sesongen startet i hovedstaden, nærmere bestemt på Ekebergsletta. Med solfylte dager og morsomme løyper ble standarden for årets sesong satt. Etter helgens prestasjoner var det Malin Karlsen fra Soon CK som tok grep om ledelsen i Norgescupen sammenlagt i juniorklassen, mens det var lagkamerat Thea Siggerud som ledet i seniorklassen. På herresiden hadde trøyen allerede byttet skuldre en gang, fra Knut Røhme fra Romeriksåsen til Mats Tubaas Glende, også fra Soon CK. Blant juniorene var det hjemmefavoritt Aksel LaForce som stakk av med to av to seiere og med det også den gule ledertrøyen. Årets første NorgesCup i cx kan du lese mer om HER.

Runde to av NorgesCupen ble arrangert ved Føyka stadion av Asker CK. Den svingete, tekniske og krevende løypen sørget for at det skilte mye mellom de ulike rytterne. Nok en gang var det de to Soon-jentene som vant hver sin klasse, med Malin Karlsen i juniorklassen og Thea Siggerud i seniorklassen, noe som gjorde at de to hadde fått et godt forsprang i sammenlagten. Det ble mye spenning knyttet til menn junior, og som et resultat av tekniske problemer gikk den gule ledertrøyen over til Nichlas Øveraasen fra Soon CK. Helgen i Asker skulle bli den første av flere helger hvor Soon CK gjorde rent bord i samtlige av elite-klassene, for med to nye seiere til Mats Tubaas Glende kronet Soon CK toppen gjennom hele helgen. Ler mer om NorgesCup 3 og 4 HER.

NorgesCup 5 og 6 ble arrangert i Halden. Med Fiskeklev Landeveisclub i spissen ble det to profesjonelle, vell gjennomførte ritt. StudentCross bør på flere gjørmete partier, en sandkasse og mye nedbør. Malin Karlsen stakk av med to av to seiere og beholdt den gule ledertrøyen i kvinner junior. Til tross for å bare stille en av to dager hadde Thea Siggerud på dette tidspunktet sanket inn nok poeng til å forbli lederen av Norgescupen i kvinner senior. Nichlas Øveraasen kjørte også to knallbra ritt og beholdt sin ledelse i menn junior. Mats Tubaas Glende stilte ikke denne helgen, og det var derfor Kevin Andre Sandli Messel som tok over ledelsen i menn senior. Mer om hvordan det gikk kan du lese HER.

Den neste runden gikk av stabelen i Drøbak med SkanseCross. Med en ny arena og nye løyper fikk arrangøren masse skryt etter en solfylt helg. Det ble mange tette dueller, blant annet mellom teten i kvinneklassene. Malin Karlsen kjørte inn til nok en seier, og ble nummer to av alle kvinnene. Selv om det ble litt stang ut for Thea Siggerud på lørdag, fikk hun revansje på søndagen og stakk av med seieren i seniorklassen. De to Soon-jentene hadde fortsatt god margin på resten i sammendraget og var å se i gul trøye. Med enda en seier til Nichlas Øveraasen og Mats Tubaas Glende ble det nok en helg hvor Soon CK gjorde rent bord i eliteklassene. Med to av to seiere denne helgen var Mats Tubaas Glende tilbake i gult og som leder av NorgesCupen for menn senior. De spennende duellene som oppstod i løpet av helgen, kan du lese mer om HER.

Årets mest gjørmete ritt var i Spikkestad med Vårsol Velo som arrangør. Spikkestad Røyk, Rock og Kross levde virkelig opp til sitt navn, med en upåklagelig stemning gjennom hele helgen. De gule ledertrøyene i kvinneklassene kom helt brune i mål, men med gode prestasjoner fikk Malin Karlsen og Thea Siggerud fortsatt beholde de etter helgen. Selv om Nichlas Øveraasen måtte se seg slått av Frøy-syklist Aksel LaForce på søndagen var det mer som måtte til for å få et trøyebytte. Det samme gjaldt for menn senior, og det var fortsatt Mats Tubaas Glende som hadde den gule trøyen. Med det hadde Soon CK samtlige ledertrøyer, og klubben har vist seg sterke gjennom hele sesongen. Mer om den spektakulære stemningen og NorgesCup 9 og 10 kan du lese HER.

Siste runde av årets NorgesCup i cx ble arrangert 12. og 13. november i Sandnes. Til tross for at vi nærmer oss juletider på dette tidspunktet skinte solen og gradestokken viste godt over 10 grader gjennom hele helgen. Selv om det var litt færre deltakere her, ble det fortsatt tette dueller og mange gode matcher i alle klasser. Malin Karlsen hadde på dette tidspunktet en så stor ledelse på resten at selv uten å stille var hun garantert sammenlagtseieren. Det samme gjaldt Thea Siggerud som igjennom sesongen har kjørt en rekke knallsterke ritt. I menn junior var det lite å få gjort med Nichlas Øveraasen, som etter en solid sesong tok sammenlagtseieren i sin klasse. Den eneste klassen som ikke var avgjort på dette tidspunktet var menn senior. Før helgen ledet Mats Tubaas Glende, men i det han uteble fra rittene overtok Kevin Andre Sandli Messel ledelsen etter lørdagens andreplass. Det siste rittet fikk han derfor kjørt i den gule trøyen og ble med det vinner av NorgesCupen i cx for menn senior etter å ha kjørt ritt på et jevnt høyt nivå siden sesongstart i september. Mer om helgen kan du lese HER.

Vi gratulerer derfor Karlsen, Siggerud, Øveraasen og Messel som årets sammenlagt-vinnere i NorgesCupen i cx. Vi har igjennom hele sesongen blitt imponert over deres sportslige prestasjoner og sykkelglede, og har sett hvordan dette har bidratt til å inspirere de yngre syklistene. Takk for i år, vi håper å se dere alle når neste cx sesong sparkes i gang neste høst.

 

NorgesCup sammenlagt:

Kvinner junior:

 1. Malin Karlsen, Soon CK
 2. Martha Stokkeland, Stavanger SK
 3. Madeleine Isabelle Bakkeli Götz, IF Frøy

 

Kvinner senior:

 1. Thea Siggerud, Soon CK
 2. Åshild Tovsrud, Asker CK
 3. Linn Sofie Mohn, Asker CK

 

Menn junior:

 1. Nichlas Øveraasen, Soon CK
 2. Aksel LaForce, IF Frøy
 3. Håkon Lærum Berg, Grenland SK

 

Menn senior:

 1. Kevin Andre Sandli Messel, Ringerike SK
 2. Mats Tubaas Glende, Soon CK
 3. Martin Røste Omdahl, Raufoss & Gjøvik SK / HUNTON HARD ROCX

 

Tekst: Henriette Götz

Publisert: 15.11.2022

 

Kevin Andre Sandli Messel

Kevin Andre Sandli Messel

Malin Karlsen

Malin Karlsen

Thea Siggerud

Thea Siggerud

Nichlas Øveraasen

Nichlas Øveraasen