Les NCF sine koronavettregler for arrangement og aktivitet under koronapandemien HER

Sjåførkurs og lisens

NCF har foran 2021-sesongen endret på systemet for lisens til støtteapparat og sjåfører. Det er nå en egen lisenstype for støtteapparat som ikke skal kjøre servicebil, og to forskjellige lisenser for sjåfører. Følgende lisenstyper erstatter den “gamle” servicelisensen:

  • Støtteapparat: For følgende roller i en klubb eller UCI-lag: Trener, mekaniker, massør, doktor, medisinsk personell. Lisensen kvalifiserer ikke til å kjøre følgebil. Bestill lisens her.
  • Servicebil: Dette er lisensen for alle som skal kjøre servicebil for klubber og lag i forbindelse med sykkelritt. Denne lisensen krever kurs. Lisensen kvalifiserer ikke til å kjøre andre kjøretøy i sykkelritt. Ta kurset her. Ved bestått kurs får du tilsendt en egen link hvor du kan bestille lisensen.
  • Driver: Dette er lisensen for alle som kjører på oppdrag for arrangør (bil/MC). Denne lisensen krever kurs. Ta kurset her. Ved bestått kurs får du tilsendt en egen link hvor du kan bestille lisensen.

UCI sin kortesjeguide er et viktig grunnlagsdokument for både NCF sitt kurs for servicebil og “driver”. Vi anbefaler alle å sette seg godt inn i dette dokumentet.