Les NCF sine koronavettregler for arrangement og aktivitet under koronapandemien HER

Kommissærkurs

Utdanningsansvarlig for alle typer kurs:
Beate Stenberg, beate.stenberg@sykling.no, tlf. 911 37 568

Påmelding til kurs gjøres via Min idrett. 


LOKAL KOMMISSÆR
Varighet: 4 timer
Pris: kr. 300

Et grenspesifikt kurs som gir grunnleggende kunnskap om gjennomføring av ritt i den aktuelle grenen. Kurs gir kompetanse til å jobbe som kommissær på lavterskelritt i klubbens egen regi. Kurset krever ingen forkunnskaper. Kurset avsluttes med en skriftlig prøve som må bestås.


REGIONAL KOMMISSÆR
Varighet: 10 timer teori + praktisk oppfølging regionalt (min. 6 timer)
Pris: kr. 750

Ingen krav til forkunnskaper utover interesse for sykling. Kurset kjøres enten som klasseromskurs over to dager, eller som webinar m/instruktør over 4 kvelder à 2,5 timer.

Kurset gir en generell innføring i regelverket med fokus på breddeidrettens behov og å bidra til rytternes rittkompetanse. Kurset inneholder gruppeoppgaver som må bestås.


NASJONAL KOMMISSÆR
Varighet: To dager + praksis
Pris: kr. 2.000

Målgruppe: For de over 18 år som har fungert som Regionale kommissærer i minimum to år.

Et kurs som gir dypere innsikt i regelverket med fokus på eliteidrettens behov. Kurset gir kompetanse til å jobbe som kommissær på alle nivåer, unntatt sjefskommissær, på regionalt, nasjonalt og internasjonalt plan i Norge. Kurset krever minst to år som Regional kommissær og minst 10 ritts erfaring.

For kommissærer i MTB og landevei utdannet etter 1.1.2012 vil det kreves tilleggsmoduler for å bli sjefskommissær på nasjonale ritt.


NASJONAL ELITE KOMMISSÆR
Kurset tilbyr spesialisering innenfor MTB, Landevei eller BMX. Kurset kjøres i regi av UCI og avholdes ved behov i samarbeid med det svenske og danske forbundet. Kurset fokuserer på eliteidrett på nasjonalt og internasjonalt nivå, og kvalifiserer til å jobbe som kommissær på alle nivåer, inkl. sjefskommissær, på regionale og nasjonale ritt, og som kommissær, unntatt sjefskommissær, på internasjonale ritt i Norge.


TILLEGGSMODULER
Det tilbys årlig tilleggsmoduler for å sørge for at kommissærene har en kontinuerlig mulighet til å utvikle seg og fordype seg i de deler av kommissærgjerningen som de ønsker.

 

KOMMISSÆRKURS BMX
Varighet: 9 timer
Pris: kr. 600

Målgruppe: Personer som vil dømme aktivt i BMX-konkurranser, eller personer i sekretariat som ønsker å utvide sin kompetanse.

En BMX Racing Kommissær skal kunne lover og regler, samt utføre dømming i en BMX racing konkurranse.BMX MÅLKOMMISSÆR
Varighet: 2 timer
Pris: kr. 200

Målgruppe: Alle interesserte, krever ingen forkunnskaper.

Oppgaven til en målkommissær vil være å ta plassering av ryttere over mål og ellers dømme ved målområdet.