Hjelpetrenerkurs

HJELPETRENERKURS NCF

Tid: 3 – 4 timer

Gjennomføres på en kveld/helg med 4 timer praksis sammen med kurslærer fortrinnsvis lokalt i klubb. Kurset er grunnleggende og krever ingen forkunnskaper, men alle må ha gjennomført e-læringskurset “Trenerrollen” før praksiskurset.

Målgruppe:
Kurset er egnet for alle som ønsker å lære litt mer om sykkelsporten og organisering av trening, spesielt for barn og unge (5-16 år) på landevei og terreng. Kurset retter seg spesielt til foreldre, ungdommer i klubbene og andre som ønsker å være hjelpetrenere under treningene i klubben. Minimum alder for å delta er 12 år.

Kostnad:
5000,- per klubb/kurs. Kursavgiften inkluderer instruktør og reisekostnad for instruktøren. Dere kan også gå sammen flere klubber og bestille kurs. Faktura må være betalt før kurset starter.

Fremgangsmåte for å bestille kurs:
Kurs settes opp på bestilling, så lenge vi har kapasitet og midler.

For å bestille kurs send e-post til: beate.stenberg@sykling.no

Innhold:
Dette kurset er en mye enklere og kortere versjon av Trener 1 kurset. Det legges vekt på hvordan aktiviteten kan ledes på en motiverende måte, der alle deltagerne opplever mestring og utvikling med klare rammer, tilrettelegging og god veiledning. Kurset er ikke en del av Trener 1.

Moduler:
Del 1: Info om sykkelsporten. Kort om trenerrollen.
Del 2: Kort om organisering av trening, aktivering av mange samtidig og treningseksempel.
Del 3: Teknikktrening, grunnleggende sykkeltekniske elementer (balanse, giring mm.)

Klubben kan også komme med innspill om hva de ønsker fokus på i kurset.

Spørsmål rettes til:
beate.stenberg@sykling.no