Fantastisk stemning på NorgesCup ritt i Spikkestad!

NorgesCupen var tilbake på Spikkestad helgen 5. og 6. november. Arenaen var velkjent, men arrangøren Vårsol Velo debuterte som CX arrangør og det ble et hyggelig nytt bekjentskap.

Spikkestad Røyk, rock og kross levde virkelig opp til sitt navn på lørdag. Festkomiteen hadde holdt på i dagevis i forkant for å lage best mulig stemning. Og for en stemning det ble! Slitne ryttere ble løftet frem og fant krefter de ikke visste de hadde. Røykmaskinen pumpet ut og de måtte bare ta sats og håpe at de fant veien ut på andre siden av røyken.

Før første start på lørdag var gresset grønt, men etter få runder var det liten tvil om at dette kom til å bli et skikkelig gjørmebad. Nydelige krossforhold med andre ord. Gjørmen pakket seg fort på både ryttere og utstyr og gjorde det vanskelig både å bremse og holde seg på hjulene i det hele tatt. En rytter spurte etter målgang hvor mange runder han fikk, svaret var 8. Da mente han i så fall at han hadde syklet uten bremser i syv runder.

Vinnerne lørdag ble Malin Karlsen (Soon CK) i kvinner junior, Thea Siggerud (Soon CK) i kvinner senior, Nichlas Øveraasen (Soon CK) i menn junior og Erik Nordsæter Resell (TVK/Uno-X Pro Cycling Team) i menn senior.

På søndag gjorde Malin Karlsen rent bord og vant sin 10. seier av ti mulige i kvinner junior og har selvsagt ledertrøyen i den klassen. Aksel Laforce fra IF Frøy vant i menn junior, mens ledertrøyen sitter på Nichlas Øveraasen. Den gule trøyen er på Thea Siggerud i kvinner senior. Erik Nordsæter Resell vant også på søndagen, men i menn senior er det Mats Tubaas Glende fra Soon CK som har ledertrøyen.

 

Vi gleder oss nå til at NorgesCupen skal flytte seg mot vest og til finalen i Sandnes førstkommende helg.

 

Foto: Jørgen Mo/@moern

Publisert 08.11.2022

Kvinner senior

Kvinner senior

Kvinner junior

Kvinner junior

Menn senior

Menn senior

Thea Siggerud

Thea Siggerud

Erik Nordsæter Resell

Erik Nordsæter Resell

Nichlas Øveraasen

Nichlas Øveraasen

Godt med røyk langs løypene!

Godt med røyk langs løypene!

Fra grønt til brunt...

Fra grønt til brunt...