Årets andre NorgesCup-helg cx!

Lørdag morgen tittet sola frem og lyste opp Føyka Stadion i Asker. Årets tredje norgescup-ritt for cx stod på planen og med et perfekt høstvær, blide arrangører og ivrige deltakere lå alt til rette for nok en fantastisk ritthelg.

Første start gikk 09:30, med 17 ryttere fordelt på de yngste aldersbestemte klassene på startstreken. I «åpen klasse» som puljen ble kalt, var det ikke et krav til sykkel, som gjorde at rytterne stilte på både cx- og terrengsykler. På deltakerlisten kjente man igjen navn fra norgescupen i terreng, og blant de startende på både lørdagens og søndagens ritt var det flere rutinerte og talentfulle ryttere med mange timer på terrengsykkelen. Når man er vant med et enda røffere underlag, med en blanding av stener, røtter, gjørme og andre utfordringer, ble hvert fall ikke de klassiske cx-hindrene noe problem. Flere av gutta satte fart, dro opp sykkelen og hoppet over hindrene som om de aldri hadde gjort noe annet. Publikum var åpenbart imponerte, og det ble en fartsfylt og morsom start på dagen.

11:30 ble det blåst i fløyten som signaliserte at det nå var 16 jenter sin tur til å kjøre 40 harde minutter i den kuperte løypen rundt stadion i Asker. Fem juniorjenter, rett i underkant av ti seniorer og to mastersyklister satte høy fart fra start. Som tidligere var Oda LaForce fra IF Frøy våken og ledet hele feltet igjennom startsløyfen. På hjul hadde hun Thea Siggerud fra Soon CK ikledd den gule ledertrøyen og Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb. Det var ingen tvil om at det var flere som ønsket å krysse målstreken først på dagens ritt, men som tidligere opparbeidet Thea Siggerud seg en solid luke relativt tidlig og kunne nok en gang strekke hendene over hodet og juble over sin tredje strake seier i norgescupen. Bak henne var det også blitt en del vann mellom båtene. Oda LaForce kommer inn til en klar andreplass, mens Elisabeth Sveum får den siste plassen på pallen. Den gule ledertrøyen for juniorene var som tidligere å se fremme blant de beste seniorene, og Malin Karlsen fra Soon CK kjørte nok et imponerende ritt. Hun henger seg på seniorjentene og kommer i mål over tre minutter før Martha Stokkeland fra Stavanger SK, som etter et godt kjørt ritt til slutt fikk ristet av seg Linn Eigebrekk fra Mandal CK som til slutt blir nummer tre.

I juniorklassen var det mye å følge med på. Blant gutta i front var det både tekniske problemer og knall og fall som avgjorde hvem som stod hvor på pallen. Nichlas Øveraasen fra Soon CK ble tett etterfulgt av Linus Aksnes fra Vigrestad SK og den gule ledertrøyen på Aksel LaForce´s skuldre. Etter at Frøy-gutten Aksel LaForce tok en pust i bakken, bokstavelig talt, etter et fall over hindrene, så Nichlas Øveraasen sjansen til å få en dyrebar luke ned til konkurrentene. Denne muligheten brukte han godt, og avstanden bakover økte jevnt gjennom hele rittet. Til slutt hadde han godt over minuttet ned til Aksel LaForce, og tok sin første seier i norgescupen når han fornøyd krysset målstreken med en solid avstand ned til nummer to. Aksel LaForce ble til slutt nummer to, tett etterfulgt av Linus Aksnes.

Dagens siste start var for menn senior. Med en ritt-tid på 1 time var det klart for mange runder i løypen og en hard kamp om posisjonene. Ut fra start ble det satt en voldsomt høy fart, og det var de to Frøy-brødrene Henrik og Martin E. Farstadvoll som tok teten ut på den første runden. En trøblete sykkel gjorde at Henrik E. Farstadvoll datt igjennom feltet, og det var kun en bror igjen i front. Mats Tubaas Glende fra Soon CK stakk av med seier under forrige norgescup-ritt etter et skikkelig spurtoppgjør, og tok denne gangen saken i egne hender og sørget for at spurtegenskapene ikke ble satt på prøve nok en gang. Etter et par runder var han å se i ensom majestet i front. Bak han jobbet likevel Kevin Andre Sandli Messel fra Ringerike SK godt, og gjorde alt han kunne for å tette luken fremover. I cx kan alt skje, og det er ikke mer enn en punktering eller et annet teknisk problem som skal til før vannet mellom båtene brått er borte. Dette ble likevel ikke tilfellet denne gangen. Mats Tubaas Glende holdt seg på sykkelen igjennom hele rittet og kunne cruise inn til hans andre seier i norgescupen. Kevin Andre Sandli Messel ble nummer to foran Martin E. Farstadvoll. Henrik E. Farstadvoll endte til slutt som nummer fire, etter å ha kjørt jevnt bra og plukket plasser gjennom hele rittet.

Lørdagens ritt ble en stor suksess, og arrangørklubben Asker CK fikk mye skryt for løypen og selve arrangementet. Nå var det bare for rytterne å legge bena høyt, for allerede neste dag var det nye muligheter og enda flere runder i løypene rundt Føyka Stadion som stod for tur.

 

På søndag kjørte rytterne motsatt vei av hva de gjorde på lørdag. Tidsplanen var lik som dagen før, og nok en gang gønnet rytterne i den åpne klassen på. Som i går var det både show og spenning underveis i rittet, og publikum jublet og klappet i det gutta nok en gang tok cx hindrene lekende lett.

Det var gøy å se at det var enda flere kvinner til start på søndagen. Starten gikk og denne gangen var det Elisabeth Sveum som dro på resten av feltet ut på de første rundene. Thea Siggerud som nå har tatt et godt grep om den gule trøyen lå like bak, tett etterfulgt av Oda LaForce. Som i går lå Thea Siggerud bak den første runden og lot motstanderne gjøre jobben, før hun la seg i front og satte opp tempoet. Luken vokste seg bare større og større igjennom rittet, og hun trillet til slutt over målstreken som første kvinne og tok nok en seier i norgescupen. Resten av pallen ble prydet av Elisabeth Sveum på en andreplass og Oda LaForce på tredjeplass. Malin Karlsen biter seg fast langt fremme i seniorfeltet nok en gang, og gir de eldre jentene en real kamp. Etter et godt kjørt ritt sikrer Marlin Karlsen seg en enda større ledelse i sammendraget og Soon CK sin andre seier for dagen. Marlin Karlsen var selv fornøyd med egen innsats og sa dette etter målgang:

– Det var gøy i dag! Løypen var veldig morsom, en del tørrere enn i går. Dette gjorde at det ble litt mindre luker mellom oss, så det var utrolig morsomt med en litt jevnere konkurranse. Målet var å henge på de beste senior-jentene, og fremover vil jeg prøve å fortsette være blant toppen av de eldre jentene. Det er veldig gøy at vi starter sammen så jeg får muligheten til å herje meg litt med senior-jentene.

Gårsdagens andre- og tredjeplass byttet plass på pallen, som vil si at Linn Eigebrekk ble nummer to, mens Martha Stokkeland endte som nummer tre.

Nok en gang var det klart for fart og spenning når juniorgutta satte avgårde. Etter fem kjørte runder hadde Aksel LaForce opparbeidet seg en solid luke ned til Nichlas Øveraasen som kom jagende bak. Soon-gutten slet litt med sykkelen og måtte bytte sykkel flere ganger underveis, men ga aldri opp jakten på førsteplassen. Dette lønte seg til slutt, for med en halv runde igjen fikk Aksel LaForce problemer med forhjulet like etter teknisk sone, og da var det bare å ta beina fatt. «Løp Aksel, LØP!» ble det ropt langs løypen. Han gjorde som han fikk beskjed om, slang sykkelen opp på skuldra og gjorde det han kunne for å holde konkurrentene bak seg. Med en halv runde igjen ble det dessverre litt for langt, og opp siste bakke ble han forbikjørt av Nichlas Øveraasen som virkelig hadde fått opp farten. Over siste hinder, med bare noen meter igjen til mål kom også Linus Aksnes seg forbi. Aksel LaForce ble til slutt nummer tre og måtte derfor gi den gule ledertrøyen videre til Nichlas Øveraasen som tok sin andre seier for helgen. På pallen ble de tre gutta intervjuet og dette svarte Aksel LaForce på spørsmålet om hva han tenkte når han merket at forhjulet var løst:

– Jeg tenkte at jeg bare måtte løpe og se hvor langt det holdt. Det holdt til pall, så det er jeg godt fornøyd med!

Nichlas Øveraasen ble også spurt om hva han tenkte når han så konkurrenten løpende foran seg, og svarte at det svartnet helt.

– Jeg skjønte at det bare var å kline til, og det gjorde jeg.

Fullt så tett ble det ikke i seniorklassen. Med vesentlig færre deltakere på søndagens ritt ble det enda mer vann mellom båtene, og til tross for at Kevin Andre Sandli Messel la seg i front foran Mats Tubaas Glende på første runde, tok det ikke lang tid før Soon-gutten nok en gang syklet rundt Føyka Stadion alene. Luken var såpass lang ned til motstanderne at han hadde tid til et par sykkelbytter underveis, og likevel var godt over halvminuttet foran Kevin Andre Sandli Messel som ble nummer når han krysset målstreken med hendene over hodet. To av to mulige seiere må være en godkjent helg. Thomas Rem fra IK Hero brukte den siste runden på å riste av seg resten av konkurrentene og ble til slutt nummer tre.

En stor takk til Asker CK for en fantastisk helg med solskinn, tette dueller, kule løyper og god stemning. Neste runde av norgescupen for cx går av stabelen i Halden med Fiskeklev Landeveisclub som arrangør 22. og 23. oktober. Vi gleder oss til StudentCross og håper å se dere alle igjen der.

 

Resultater lørdag:

Kvinner junior:

 1. Malin Karlsen, Soon CK
 2. Martha Stokkeland, Stavanger SK
 3. Linn Eigebrekk, Mandal CK

 

Menn junior:

 1. Nicklas Øveraasen, Soon CK
 2. Aksel LaForce, IF Frøy
 3. Linus Aksnes, Vigrestad SK

 

Kvinner senior:

 1. Thea Siggerud, Soon CK
 2. Oda LaForce, IF Frøy
 3. Elisabeth Sveum, Kloppa Off Road Klubb

 

Menn senior:

 1. Mats Tubaas Glende, Soon CK
 2. Kevin Andre Sandli Messel, Ringerike SK
 3. Martin E. Farstaadvoll, IF Frøy

 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/63304#result:234918-860402-1216442-0-1-

 

Resultater søndag:

 

Kvinner junior:

 1. Malin Karlsen, Soon CK
 2. Linn Eigebrekk, Mandal CK
 3. Martha Stokkeland, Stavanger SK

 

Menn junior:

 1. Nicklas Øveraasen, Soon CK
 2. Linus Aksnes, Vigrestad SK
 3. Aksel LaForce, IF Frøy

 

Kvinner senior:

 1. Thea Siggerud, Soon CK
 2. Elisabeth Sveum, Kloppa Off Road Klubb
 3. Oda LaForce, IF Frøy

 

Menn senior:

 1. Mats Tubaas Glende, Soon CK
 2. Kevin Andre Sandli Messel, Ringerike SK
 3. Thomas Rem, IK Hero

 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/63307#result:234923-7-1216594-0-1-

 

Tekst: Henriette Götz

Publisert: 10.10.2022

Malin Karlsen

Malin Karlsen

Thea Siggerud på hjul med Oda LaForce

Thea Siggerud på hjul med Oda LaForce

Aksel LaForce på søndagens løpetur

Aksel LaForce på søndagens løpetur

Mats Tubaas Glende i front

Mats Tubaas Glende i front

Nichlas Øveraasen inn til helgens andre seier

Nichlas Øveraasen inn til helgens andre seier

Martin E. Farstadvoll

Martin E. Farstadvoll

Pallen kvinner junior på lørdag

Pallen kvinner junior på lørdag

Pallen menn senior på søndag

Pallen menn senior på søndag