Les NCF sine koronavettregler for arrangement og aktivitet under koronapandemien HER

Info til utøvere

Parasykling er en flott sport for mennesker med funksjonsnedsettelse. Sykling er en veldig inkluderende sport som alle kan glede seg over.

NCF jobber for å utvikle parasykling bredde og elite idrettsutøvere. Parasykling-programmet inkluderer rekruttering av nye idrettsutøvere, koordinering av konkurranser, organisering av treningsleirer og samlinger, klassifisering, treningsstøtte og bygging av landslaget.

Det er fire stiler av sykler som brukes i parasykling: Tandemsykkel for svaksynte / blinde, Håndsykkel er tilgjengelig for rullestolbrukere, Sykkel er for arm- eller benhandikap som CP eller amputerte, og Trehjulssykkel for personer med en nevrologisk tilstand som ikke er i stand til å balansere.

I Norge har parasyklister mange alternativer tilgjengelig. Hvis de er fokuserer på trening og prestasjoner, kan de konkurrere i offisielle konkurranser. Hvis de er mer fokusert på helse- og sosiale miljøer, kan de delta på samlinger og turer.

I Paralympics konkurrerer folk med fysiske funksjonshemminger på landevei og bane. Landevei inkluderer: individuell tidstest, massestart landeveiskjøring og hånd-sykling stafett. Bane inkluderer: individuell forfølgelse, Time Trial, Scratch Race, Tandem Sprint og Team Sprint.

For mer informasjon, kontakt prosjektleder for Parasykling og Landslagstrener Jason Dyck.