Info til utøvere

Parasykling er en flott sport for mennesker med funksjonsnedsettelse. Sykling er en veldig inkluderende sport som alle kan glede seg over.

NCF jobber for å utvikle parasykling bredde og elite idrettsutøvere. Parasykling-programmet inkluderer rekruttering av nye idrettsutøvere, koordinering av konkurranser, organisering av treningsleirer og samlinger, klassifisering, treningsstøtte og bygging av landslaget.

Det er fire stiler av sykler som brukes i parasykling: Tandemsykkel for svaksynte / blinde, Håndsykkel er tilgjengelig for rullestolbrukere, Sykkel er for arm- eller benhandikap som CP eller amputerte, og Trehjulssykkel for personer med en nevrologisk tilstand som ikke er i stand til å balansere.

I Norge har parasyklister mange alternativer tilgjengelig. Hvis de er fokuserer på trening og prestasjoner, kan de konkurrere i offisielle konkurranser. Hvis de er mer fokusert på helse- og sosiale miljøer, kan de delta på samlinger og turer.

I Paralympics konkurrerer folk med fysiske funksjonshemminger på landevei og bane. Landevei inkluderer: individuell tidstest, massestart landeveiskjøring og hånd-sykling stafett. Bane inkluderer: individuell forfølgelse, Time Trial, Scratch Race, Tandem Sprint og Team Sprint.

For mer informasjon, kontakt prosjektleder for Parasykling og Landslagstrener Jason Dyck.