Utøverne våre

Norges Cykleforbund har et langsiktig mål om å styrke bidraget inn mot satsende utøvere nasjonalt. Ønsket er å hjelpe flere, og bidra helt konkret med utvikling på forskjellig nivå. Våre beste ryttere er enten på profesjonelle lag eller finansierer og organiserer det meste av sin satsing og internasjonale deltakelse selv. På nivået under har vi mange ryttere som ønsker å utvikle seg slik at de kan hevde seg i internasjonale konkurranser. Noen er juniorsyklister og noen er elitesyklister som allerede har satset i mange år. NCF ønsker å bidra med trenerressurser, ekspert- og faglig kompetanse internt og fra OLT og andre aktuelle fagmiljøer. Les mer om “Landslagsmodell Utfor 2024” og uttakskriterier under.

 

UCI Pro Team
(Mille Johnset og Frida Helena Rønning)

MILLE JOHNSET

MILLE JOHNSET

Foto: Atherton/NCF

Foto: Atherton/NCF

Jeg heter Mille, er 21 år og er medlem i SK Rye. I de første 6-7 årene i min karriere var jeg i utvikling hos Atherton Academy/Racing, som har base i England. Sesongen 2022 gikk jeg over til Commencal-100%, men har nå gått over til Canyon Collective Factory Team. Jeg har en bronsemedalje fra VM Junior i 2018. Dette året ble jeg også nr. 3 i Worldcupen sammenlagt. Ble nr. 7 i VM Elite i 2021, og kom på 4. plass i WC Les Gets.

FRIDA HELENA RØNNING

FRIDA HELENA RØNNING

Foto: Privat

Foto: Privat

Jeg er 26 år og kommer fra Lillehammer CK. For tiden bor og studerer jeg til ingeniør i Tennesse, Knoxville i USA. For sesongen 2022 skal jeg kjøre for laget «Join the Union» @join.the.union. Hadde et seriøst kræsj i mars 2019, og det tok en stund før jeg var ordentlig i gang igjen. Tok en 15. plass i VM 2021, og har en NM-tittel fra eliteklassen i 2017.

Elite lag
(Simen Smestad)

SIMEN SMESTAD

SIMEN SMESTAD

Foto: Gizmo Johnsen @locteit/NCF

Foto: Gizmo Johnsen @locteit/NCF

Jeg heter Simen Smestad, er 23 år og bor i Oslo. Har syklet utfor siden jeg var 12, men har kjørt trial før det, og har alltid vært glad i spenning og fart på to hjul. Jeg ble norgesmester i junior i 2015, og syklet min første verdenscup samme året. Mitt beste resultat er en 11.plass på verdenscupen i Lourdes i 2016. I 2019 skadet jeg meg i både kneet og skulder, og måtte operere begge. Tok lang tid før jeg var på sykkelen igjen, og jeg hadde kun 2 dager på sykkelen i 2020. I fjor hadde jeg en bedre sesong, endelig tilbake på sykkelen! Jeg fikk syklet en del i Norge, og ble norgesmester i elite i både utfor og Enduro!

På siden av satsningen er jeg trener for klubben min SK Rye, hvor jeg dyrker frem neste generasjon utforsyklister! Jeg jobber også på Intersport Ryen og studerer Finans på BI. Som trening er jeg mye på Olympiatoppen og trener styrke. Jeg går også på ski, står på slalom og kjører motocross som en del av treningen!

Planen for denne sesongen er å kjøre på i utlandet igjen! Jeg skal få kjørt de verdenscupene jeg klarer i Europa, og kjøre hele IXS European Cup, samt de norgescuprittene som passer og NM. Første på planen er en måned med sykling i mars. Da reiser jeg først til Spania i to uker for å trene, og deretter til den første verdenscupen i Frankrike og videre til Kroatia for den første IXS-cupen. Gleder meg til å få syklet masse i år!

Meritter:

 • Norgesmester junior 2015
 • 11. plass World cup Lourdes 2016
 • 16. plass VM Val Di Sole 2016
 • Sammenlagtseier i Norgescup junior 2016
 • 5. plass IXS cup Winterberg
 • 5. plass U21 Enduro World Series Ainsa 2018
 • 9. plass U21 Enduro World Series Finale Ligure 2018
 • 15. plass IXS Cup Brandnertal 2018
 • 1. plass Hafjell Enduro 2018
 • Norgesmester Utfor og Enduro menn elite 2021
 • Sammenlagtseier i Norgescup elite 2021
 • Vinner av Hafjellcup 2021

Utviklingslag
(Kine Haugom, Elias Verstad Stubergh, Gabriel Kvålseth, Sondre L. Rød Goska, Atle H. Laakso, Ole-Herman Bergby, Nellie Sofie Aabech og Markus Skeie-Lebreux)

KINE HAUGOM

KINE HAUGOM

Foto: Jon Borgersen/NCF

Foto: Jon Borgersen/NCF

Jeg er snart 18 år og sykler for Hafjell Freeride Klubb. For tiden er jeg elev ved Hagströmska Gymnasiet Falun i Sverige.

Min sykkelkarriere fikk en litt brå start, ved å delta i Norgescupen på Voss i 2016, ettersom min tvillingbror Emil skulle delta. Jeg brukte 30 minutter i seeding, men bare 20 minutter i finalen. Helt klart rittets beste forbedring av tid. Etter det begynte jeg å trene med SK Rye. Den største utviklingen skjedde etter jeg fikk Morten Jemtegaard (KIF/DCK) som trener. Jeg forstod at jeg var på rett vei når jeg vant Specialized Rookies cup Schöneck i 2018, med dagens beste tid av alle kvinnelige ryttere, uansett alder. I 2019 deltok jeg på de fleste IXS EDC ritene og vant cupen sammenlagt. I fjor var jeg første års junior og deltok i world cupen. Jeg fikk en litt dårlig oppladning til sesongen etter at jeg brakk håndleddet 5 uker før første ritt, men forsøkte likevel å gjøre mitt beste. Det ble stang ut på flere av cupene, pga. manglende styrke og trening, men det løsnet etter hvert med en EM bronse. Høydepunktet i 2021 var sølv i VM. Jeg føler meg veldig godt forberedt til denne sesongen. Våre trenere på Hagströmska er helt fantastiske og to av verdens beste syklister. Målet nå er å bli verdensmester og nærme meg tidene til de beste damene i seniorklassen.

OLE-HERMAN BERGBY

OLE-HERMAN BERGBY

Foto: Gizmo Johnsen @locteit

Foto: Gizmo Johnsen @locteit

Jeg heter Ole-Herman Bergby og er 22 år.

Kjører for SK Rye og er oppvokst i Hakadal under Varingskollen skianlegg. I tillegg til å satse på utfor jobber jeg i bygg- og anleggsbransjen i Oslo.

Jeg er i trenerteamet til ungdommene i CK Nittedal Enduro og SK Rye. Som en del av egen trening kjører jeg alpint og går randonnee vinterstid, samt kjører enduro-ritt når det er mulig. Mekker sykkel og motorsykkel, og digger turer på motorsykkelen også.

Meritter:

 • Norgesmester junior utfor 2017
 • Norgesmester elite utfor 2020
 • 2. plass sammenlagt NC Utfor Elite 2021
ATLE H. LAAKSO

ATLE H. LAAKSO

Mitt navn er Atle Laakso. Jeg er født og bor i Oslo, og sykler for SK Rye (hvor jeg også er trener den dag i dag). Er 20 år og har syklet utfor fra jeg var rundt 11 år gammel. Gikk et år på NTG før jeg flyttet tilbake til Oslo og fullførte skolen her. Nå jobber jeg som sykkelmekaniker på Milsluker’n Sport.

Utfor ble jeg introdusert for gjennom en YouTube video, og sa til min far at «dette vil jeg drive med». Jeg har vært en del av utforlandslaget siden 2016. Har 2 utfor norgesmester titler som junior, og en første plass i et IXS cup ritt. Har deltatt på 2 verdenscup ritt. I fjor var jeg også med på B-rage invitational, som fant sted i Trysil.

Utfor er et lite miljø i Norge. Alle er hyggelige og tar godt vare på hverandre, store som små, til tross for at det er en individuell idrett. Vi vil ikke miste noen fra idretten, for å holde den i live!

Jeg sykler også enduro, hvor jeg har konkurrert litt. Landevei og stisykling er en del av treningshverdagen, og jeg har deltatt på ett rundbane ritt tidligere. Motorcross driver jeg også litt med, og synes det er gøy å skru på sykler med og uten motor! I vinterhalvåret står jeg en del på snowboard.

ELIAS VERSTAD STUBERGH

ELIAS VERSTAD STUBERGH

Foto: Gizmo Johnsen @locteit

Foto: Gizmo Johnsen @locteit

Jeg er 16 år fra Mysen og sykler for Mysen IF Sykkel. Fra jeg var seks år og oppover tok pappa meg med for å prøve mange forskjellige sporter, av alt fra fotball til motocross før jeg til slutt fant utfor sykling når jeg var 10. Synes det så veldig kult u,t så passet bra at det var en MTB-klubb i Mysen. Der møtte jeg et sjukt fett miljø med masse kids på min alder, blant annet Sondre. Så fant fort ut at det var dette jeg ville gjøre. Det fete miljøet er nok en stor del av grunnen til at jeg liker sykling så godt. Noe jeg er stolt over å ha fått til er nok å ha syklet hele B-rage linja i Trysil og seeding resultatet mitt i NM i fjor. Når jeg ikke sykler digger jeg å bygge løyper sammen med Brage, og Sondre når han er hjemme. Bruker også mye tid på treningssenteret mellom all gravingen og syklingen.

GABRIEL KVÅLSETH

GABRIEL KVÅLSETH

Foto: Gizmo Johnsen @locteit

Foto: Gizmo Johnsen @locteit

Jeg er 17 år gammel, og er medlem i Drammen CK. Hvorfor jeg startet med utfor er at det ble ganske naturlig for meg, hele familien (for det meste brødrene mine) drev med det, så da starta jeg også! Miljøet vil jeg si er ganske bra, kanskje litt lite her i Norge, men blir større og større for hver sesong.
Det jeg er mest stolt av via sykling var når jeg vant norgescupen i junior 2021!
Utenom sykling driver jeg med alt fra slalom (freeride osv.), trener en del på helsestudio, være med gutta, og dama.

SONDRE L. RØD GOSKA

SONDRE L. RØD GOSKA

Foto: Gizmo Johnsen @locteit

Foto: Gizmo Johnsen @locteit

Jeg blir 17 år dette året (2022) og sykler for Mysen IF sykkel klubb. Jeg begynte med utfor sykling på grunn av jeg hadde noen venner som drev på. Jeg hadde lyst til å teste det ut, og etter det har jeg ikke klart å stoppe. Miljøet i utfor sykling er det beste sports miljøet som finnes. Uansett om vi alle er konkurrenter, så er vi ekstremt gode venner samtidig og det er aldri dårlig stemning mellom noen uansett hvem som vinner eller taper. Jeg er ekstremt stolt av å vinne NM i 2021 og jeg er også veldig stolt av mine topp 15 plasseringer i utlandet. Det jeg liker å gjøre på fritiden er å trene styrke og grave sykkel løyper.