Bli kjent med våre beste terrengutøvere

Ingrid Bøe Jacobsen:

Mitt navn er Ingrid Bøe Jacobsen og jeg er terrengsyklist. Jeg begynte med sykling da jeg var 12år, og har i tillegg til syklingen drevet med blant annet langrenn, riding, fotball og korps gjennom barndommen. Ved siden av syklinga jobber jeg deltid som lærer på en ungdomsskole, og holder av og til trenerkurs for NCF.

Jeg har drevet med mange ulike grener innenfor landevei og terreng, men har helt klart mine beste resultater fra terreng sprint, hvor jeg har to VM-medaljer og en sammenlagtseier i verdenscupen i tillegg til fire enkeltseiere i verdenscupen. De siste årene har jeg fokusert mer på grenene XCO og XCC, altså rundbane og kortbane som begge har noe lengre konkurransetid. Etter å ha fått barn i 2020 har jeg hatt som mål å komme tilbake til verdenscupnivå igjen, og håper at jeg kan heve meg ytterligere inn mot 2023 sesongen. Sesongen som har gått har vært veldig oppløftende, og jeg gleder meg allerede til å ta fatt på treningen inn mot neste sesong.

 

Erik Hægstad:

Jeg er 25 år og bosatt på Lillehammer. Her har jeg bodd i 10 år nå etter at jeg flytta hjemmefra for å begynne på NTG. Har sykla for Lillehammer Cykleklubb og landslaget siden 2016. Høsten 2021 signerte jeg en toårs kontrakt med profflaget Team KMC – Orbea. En ny erfaring for meg etter mange fine år på tur med landslaget.

Jeg representerte Norge under OL i Tokyo i fjor sommer som første mannlige utøver på over 20 år. Nivået i Norge begynner virkelig å ta seg opp og vi har gode muligheter til og kunne kvalifisere to herrer til Paris i 2024.

Jeg fikk en trøblete start på 2022 med et lengre korona avbrekk på våren og klarte aldri helt å komme meg tilbake. Nå gleder meg til å ta fatt på en ny treningsvinter for å komme sterkere tilbake i 2023.

 

Emil Hasund Eid:

Hallois! Jeg heter Emil, er 27 år og er medlem i Kloppa Offroad Klubb. I de siste 4 årene har jeg syklet for HUNTON HARD ROCX. Tidligere har satsingen min vært primært på maraton, men de siste årene har jeg gått all in på rundbane. 2022 var min første sesong med mye internasjonal sykling, deriblant World cup, EM og VM.

Årets sesong var veldig god læring. Har fått samlet mange viktige uci poeng før neste år. Nr. 58 på verdensrankinga. pr 27.09.22. Før sesongen var jeg nr. 229. Det går riktig vei. 2023 blir bra 😉

Meritter 2022:

– Norgesmester Rundbane
– Nordisk Mester Rundbane
– 21.plass WC Nove Mesto
– 22.plass VM Rundbane, Les Gets
– 23.plass WC Val Di Sole

 

Mats Tubaas Glende:

Jeg heter Mats Tubaas Glende, er 22 år og kommer fra Kroer. Jeg sykler for Soon CK og Terrenglandslaget. I tillegg til sykkelsatsningen studerer jeg økonomi og administrasjon på NMBU i Ås og jobber som anleggsgartner hos Sigurd Johannessen AS. Jeg begynte å sykle da jeg var 11 år, og ble tatt ut på terrenglandlaget da jeg var 21 år. Jeg syklet min første verdenscup i rundbane i 2021. Ved siden av terrengsyklingen liker jeg også å delta i landeveis og sykkelcrossritt. Jeg liker å trene variert, og bruker derfor løping og skigåing aktivt i treningen inn mot en ny sesong.

Meritter:

 • 2. plass NM rundbane 2022
 • 31. plass VM rundbane menn elite 2022
 • 11. plass EM Serbia u23 2021
 • Nordens beste u23 terrengsyklist i 2021

 

Knut Røhme:

Knut Røhme, 23 år, sykler for Romeriksåsen SK og kommer fra Leirsund. Er fulltidssyklist når jeg ikke er deltidsstudent. Har også trener jobb i Romeriksåsen SK noe som gir mye inspirasjon og delt sykkelglede gjennom bredden.

2022 var første år i senior elite i verdenscupen. To topp 30 plasseringer var over forventningene som første års med dårlig start posisjon. Motivasjonen er nå skyhøy for at 2023 skal bli enda bedre og at vi på terrenglandslaget kan vise oss enda mer frem topp 20 i verdenscupen. Som 7 beste nasjon i VM har vi tatt store steg som lag de siste årene og jeg har veldig troa på at vi som lang tar enda større steg fremover.

 

Ole Sigurd Rekdahl:

Mitt navn er Ole Sigurd Rekdahl, jeg er 21 år gammel og kommer fra Halden. Sykling har alltid vært noe jeg har stortrives med og jeg ble medlem i Halden CK siden da var 5 år gammel. Selv om jeg stadig har tatt syklingen mer og mer seriøst så har jeg alltid hatt fokus på å ha det gøy på sykkelen.

Jeg var så heldig å få muligheten til å begynne på NTG Lillehammer, da jeg var 16 år. I løpet av de 3 årene på NTG Lillehammer tok jeg store steg og årene der var helt klart viktig for min utvikling som terrengsyklist. Nå satser jeg for fullt for å fortsette å ta stegene som kreves for å nå verdenstoppen i terreng rundbane.

Fritiden ved siden av syklingen blir benyttet til alt mellom jakt og friluftsliv til kvalitetstid sammen med familie og venner.

I løpet av 2022 sesongen har jeg tatt NM gull i kortbane og NM bronse på rundbane. I Norgescupen fikk jeg med meg 4 Norgescup seiere og tok Norgescup seieren sammenlagt. Internasjonalt sett kjørte jeg i år mitt første VM som resulterte i 11. plass. Jeg har kjørt flere topp 20 plasseringer i verdenscupen og fikk avsluttet med en topp 10 plassering på årets siste verdenscup i Val di Sole.

 

Martin Farstadvoll:

Jeg er 18 år og går siste året på Wang Toppidrett. Jeg har vært medlem i IF Frøy siden jeg var 5 år og sykler på IF Frøy elite som Junior. Sesongen 2023 går jeg over til U23/senior rytter. Jeg satser terrengsykkel, men deltar også i cyklecross og landeveisritt når det passer.

Jeg har tidligere også satset fotball og langrenn og jeg trener fortsatt langrenn på vinterstid. På fritiden liker jeg blant annet å game.

Sesongen 2022 har vært både bra og dårlig. Starter og slutter veldig bra men hadde en midtperiode som medførte at EM røk pga corona og jeg var heller ikke 100% i VM. Men ellers veldig fornøyd med sesongen.

Mine meritter på terrengsykkel sesongen 2022 er:

 • 10. plass Junior VM XCO (rundbane)
 • Vinner XCO JR Worldseries Marseille (UCI kat. HC)
 • Vinner XCO JR Internacionales Chelva, Spain (UCI kat. 1)
 • Nordisk Mester XCO (Rundbane)
 • Norgesmester XCC og XCE (Kortbane og sprintl)
 • Mange seiere i NorgesCup XCO og XCC (Rundbane og kortbane)
 • Vinner avslutningshelg SWE cup XCO og XCC (svensk cup, Rundbane og kortbane)

Målet er å bli verdens beste terrengsyklist

Oda LaForce:

Jeg heter Oda, er 19 år gammel, bor i Oslo og sykler for IF Frøy.

Jeg startet i IF Frøy som er hjemklubben da jeg var 11. De siste tre årene har jeg gått på Wang toppidrett i Oslo, men er i år ferdig der og satser nå fullt.

Jeg sykler både terreng, sykkelcross og landevei, men det er terreng som er hovedprioriteten. I 2020 og 2021 vant jeg jr NM, og i 2021 var jeg på jr landslaget i både terreng og landevei.

2022 har dessverre vært et år preget av mye sykdom, men jeg er motivert og ser frem til neste sesong!

 

Hedda Brenningen Bjørklund:

Jeg heter Hedda Brenningen Bjørklund, er 20 år og kommer fra Lillehammer. Jeg testet ut terrengsykling når jeg var 15 år og ble etter hvert mer og mer ivrig! Dette førte til at jeg startet på NTG, og rettet fokuset mitt mot hvordan jeg selv kan bli så god som mulig i terrengsykling.

Nå studerer jeg Idrettsvitenskap på Høyskolen i Lillehammer ved siden av satsningen. Det gir meg mulighet til å bruke mye tid på trening, samlinger og ritt!

Høydepunktet mitt denne sesongen var NM på hjemmebane hvor jeg tok en 2. plass!

 

Sondre Rokke:

Mitt navn er Sondre Rokke. Jeg er 19 år gammel, bor i Oslo og sykler for IF Frøy.

Jeg ble godt introdusert for sykkel i tidlig alder og har syklet i frøy siden 2009. Jeg har gått 3 år på Wang Toppidrett i Oslo. Der jeg har hatt et bra terrengsykkelmiljø og en god treningsgruppe både i klubb og skole.

Jeg har hatt to gode år som junior og kjørte inn til en 12 plass i EM rundbane (2021), som ble min bestenotering. Jeg fikk også med meg to NM titler. Etter en trøblete vinter, har jeg hatt stigende form gjennom min første senior sesong og er nå godt stabla på beina og ser veldig frem til videre satsning.

På siden jobber jeg litt på Oslo Sportslager og spiller golf. På vinteren går jeg mye på ski og kjører noe slalåm.

 

William Handley:

William Handley, jeg er 20 år og er bosatt i Drammen. Studerer nå ved NTNU ved siden av satsningen på terrengsykling.

Har syklet for Asker Cykleklubb i oppveksten, men flyttet til Lillehammer i 2019 og fikk tre fantastiske år på Norges Toppidrettsgymnas, en strålende arena for å utvikle seg som syklist. Er nå en del av det norske satsningslaget WO2 MAX, hvor målsetning, ambisjoner og fokus er å konkurrere internasjonalt i årene fremover. Utenfor sesong er jeg å finne på turer i den norske fjellheimen…

Satsningsvillig og glad hilsen fra William

Lisa Kristine Jorde:

Hei! Jeg er Lisa Kristine Jorde, 17 år, og kommer fra Asker. Jeg driver med terrengsykling og langrenn, og ønsker å holde på med begge idrettene så lenge det er mulig. Jeg startet å sykle i skogen da jeg var ca 10/11 år, og langrenn har jeg drevet med hele livet.

Jeg fikk øynene opp for internasjonal terrengsykling da jeg deltok i ungdoms-EM da jeg var 13 år. Jeg skjønte fort at dette var noe jeg hadde lyst til å fortsette med. I ungdoms-EM har jeg to gull i stafett (2019 og 2021), og en bronse fra sprint (XCE, 2019). I rundbane var min beste prestasjon en 6.plass (2021).

Denne sesongen var mitt første år som junior. En veldig lærerik og morsom sesong på landslaget! Høydepunktene denne sesongen var 13.plass i jrEM og 17. plass i jrVM i XCO.

På siden av satsingen går jeg studiespesialisering på Asker videregående skole, over 4 år. Jeg har også mange hobbyer jeg liker å drive med; yoga, hoppetau, sy/ brodering/ redesign, keramikk og maling. Løper en del på sommeren, og konkurrerer i langrenn på vinteren.

Mitt langsiktige mål er å bli verdensmester i terrengsykling, og å være på landslaget i både terrengsykling og langrenn! Til neste år er målet mitt topp 10 i jrVM, og top 6 i jrEM.

 

Sivert Ekroll:

Jeg heter Sivert Ekroll og er 17 år.

Jeg sykler for wo2.Maks og er oppvokst i Sande. Ved siden av sykkel satsninga går jeg på Sande videregående skolen. Jeg syklet for Sande SK helt til 2022. Hvor jeg byttet til wo2.maks som er et satsende lag innen terrengsykling.

I tillegg til å sykle har jeg også drevet med ski, fotball og løping. Dette har jeg trappet ned for å satse mer på terrengsykling, men driver fortsatt med det på fritid og som egentrening. På fritiden liker jeg å være med venner, spille fotball og game.

Meritter:

 • 7 plass i junior VM i terrengsykling 2022
 • 4 plass i junior verdenscup i Nove Mesto 2022
 • 1 plass i NM i terrengsykling 2022.
 • 1 plass i ungdoms EM i terrengsykling 2022

 

Sigurd Stubberud:

Mitt navn er Sigurd Stubberud, jeg er 18 år gammel og kommer fra Son. Jeg sykler for Soon CK og har vært medlem siden jeg var 5 år. Soon CK har vært en veldig fin klubb å vokse opp i, godt miljø og jeg har alltid hatt en gruppe å sykle sammen med.

Terrengsykkel har alltid vært en stor lidenskap for meg, men jeg har også har drevet med en rekke andre idretter som fotball og langrenn. Da jeg var 15 år bestemte jeg meg for å prioritere terrengsykling for fullt. Jeg liker også å konkurrere i landevei og sykkelcross selv om terreng er det jeg helt klart satser på.

Jeg går andre året på NTG Lillehammer og stortrives. Her går jeg også mye på langrenn, og går gjerne toppturer på Randonee ski når jeg får muligheten.

NTG har hjulpet meg ekstremt mye på sykkelen, men også utviklet meg som person. Med den gode utviklingen kom resultatene også:

 • 3. plass sammenlagt NC 2022
 • 3. plass NM 2022 XCO
 • 2. plass NC Nilsbyen 2022 XCO

Målene mine fremover er etablere meg i toppen internasjonalt. For sesongen som kommer er målet å komme topp 15 i Junior VM og vinne NM i Nilsbyen.

Mads Koritov:

Navnet er Mads Koritov, jeg er 17 år og bor på Skedsmo. Nå går jeg på Wang Romerike og satser aktivt på terrengsykling om sommeren og langrenn om vinteren. Jeg tenker jeg vil satse på begge idrettene så lenge det lar seg gjøre. Jeg gikk kun på langrenn helt til 2017 da jeg for første gang prøvde terrengsykling og synes det var dritkult. Jeg ble med i Romeriksåsen sykkelklubb i starten av 2018, og kom inn i et veldig godt treningsmiljø, hvor jeg raskt utviklet sykkel ferdighetene mine og klatret oppover listene i NorgesCup, sesongene 2018 og 2019.

Tidligere har jeg også spilt fotball og løpt mye, noe som jeg har lagt fra meg ettersom at jeg ikke har tid til og nedprioritert på grunn av langrenn og sykkel.

På fritiden så er jeg enten ute med venner, spiller frisbeegolf eller gamer med kompiser.

Jeg går nå inn i min andre sesong som Junior-rytter med mer motivasjon enn noen gang, etter at jeg fikk smake på det internasjonale nivået i fjor. Hovedmålet mitt den kommende sesongen er topp 3 i Junior-VM.

Nichlas Øveraasen:

Mitt navn er Nichlas Øveraasen. Jeg er 18 år og kommer fra Son. Nå går jeg andre året på Frogn videregående skole i Drøbak.

 

Jeg begynte å sykle allerede som 7 åring etter å ha vært med en kompis på trening. Jeg skjønte raskt at det var dette jeg ønsket å drive med og siden den dagen har sykling gradvis blitt mer og mer seriøst. Allerede når jeg var rundt 10 år var målet klart. Jeg skal leve av sporten og være med å kjempe om medaljer i de store mesterskapene. I tillegg har jeg også en drøm om å kunne kombinere terrengsykling, cyclocross og landevei.

 

Mine mål for 2023 sesongen er å få muligheten til å være med å konkurrere utenlands, samt kjempe om medaljer under NM terreng i Trondheim. Jeg håper på å få en litt bedre terrengsesong enn i fjor, som ble hindret av store allergiproblemer. Heldigvis fikk jeg kjørt fra meg litt under cyclocross sesongen.

 

Meritter:

Terreng:

U17 europamester team realy (2021)

3. plass NC Vigrestad (2022)

3. plass svensk cup Göteborg (2022)

Cyclocross:

7 NC seiere (2022)

Seier norgescup sammenlagt (2022)

2. plass NM (2022)