VM bronse til Christian Gyldenøhr

Nest siste dag under VM landevei i Zürich var det fellesstart for Christian Gyldenøhr og fellesstart for K-elite. Dessverre en ny dag med masse regn og rundt 11gr, men det stopper heldigvis ikke våre ryttere!

08:15 var allerede Christian i gang. En runde opp brattbakken og ned til sentrum hvor det var fem runder i citycircut. En brutal start hvor det gikk rett inn i bakken. To ryttere fikk en luke, mens Christian ble liggende i en gruppe med fire andre. Etter hvert ble det bare en duo, hvor Christian var. De to skulle kjempe om bronsen og i spurten var det ingen tvil om hvem som var sterkest. Christian vant spurten overlegen og tok en vel fortjent bronse og vår første medalje i mesterskapet! Gratulerer til Christian og hele støtteapparatet.

Vårt kvinnelag besto av Marte Berg Edseth, Katrine Aalerud, Sigrid Ytterhus Haugset, Mie Bjørndal Ottestad og Ingvild Gåskjenn. De skulle ha en runde rundt vannet før fire hele runder i løypa i sentrum som vi nå har blitt godt kjent med. Kvinnene startet offensivt og Mie kom seg med i et brudd ut på første runde opp brattbakken. Dessverre fikk de ikke mer enn 50 sekunder og de ble hentet med 70km igjen. Katrine, Mie og Ingvild var lenge godt med i teten. Sigrid jobbet godt på halen V hovedfeltet med falt etter hvert litt lengre bak. Marte hadde dessverre teknisk og ble liggende i en gruppe lengre bak. Tempoet var høyt og dessverre klarte ikke våre å bli med i gruppa som gikk avgårde. Alle kom seg til mål. Ingvild Gåskjenn ble beste norske med 25.plass. Lotte Kopecky fra Belgia vant foran Chole Dygert fra USA og tredje plass til Elisa Longo Borghini fra Italia.

I morgen er det VM siste dag, og det avsluttes med fellesstart for menn elite! Starten går 10:30, følg med på TV 2 fra 10:00. Vi stiller med Tobias Halland Johannessen, Markus Hoelgaard, Johannes Staune-Mittet, Jonas Abrahamsen, Tobias Foss og Andreas Leknessund.

 

Publisert 28.09.24

Kvinnene på innskriving

Kvinnene på innskriving