Utfor er godt i gang med sesongen!

Forrige helg (29. april – 1. mai) var seks ryttere fra landslaget samlet på Nesbyen i forbindelse med åpningsarrangementet der. Dette var første mulighet i år til å sykle i skikkelige løyper med organisert transport til toppen av løypa. Vi hadde trening halve dagen lørdag og halve dagen søndag. Resten av tiden ble brukt til fri sykling der utøverne prioriterte tid på sykkelen, oppsett og justering av utstyr. Noen har allerede vært utenlands, men for flere var dette første skikkelige treningshelg på utforsykkelen denne sesongen.

På treningsøktene hadde vi fokus på teknikktrening og linjevalg og teknisk løsning av ulike utfordringer i løypa. Nesbyen har gode fasiliteter der vi kan øve seksjonsvis på utfordringer som ligner det vi kan møte i internasjonale konkurranser. Samlingen markerte også første gang vi var samlet med nye ryttere på utviklingslaget. Litt av strategien vår er at yngre ryttere får være med å se hvordan de mer etablerte syklistene fra elitegruppa trener og sykler. Med på samlingen denne helgen var Elias Stubergh, Gabriel Kvålseth, Sander-Mathias Øverli-Mørk, Ole-Herman Bergby, Atle H. Laakso og Simen Smestad. Neste samling er planlagt i Drammen når anlegget åpner der i mai/juni.

Niclas Stensrud Andersen, leder

IXS Downhill Cup i Maribor
Helgen 6.-8.mai ble IXS Downhill Cup arrangert med en storslagen rigg i alpinbyen Maribor, Slovenia. Dette er Europacup Utfor.
Rye-rytterne Ole-Herman Bergby og Atle Laakso deltok. Begge utøverne er på det norske elitelaget, men reiser på internasjonale ritt på egen regning. Etter 2-3 år i Norge, var det etterlengtet å starte i Europacupen igjen denne våren. Ole-Herman deltok også på Europacup-rittet i Kroatia i april(med Simen Smestad), mens for Atle er dette første ritt utenlands på lang tid.
Flere spilt-tider var motiverende å ta med seg inn i treningen fremover. Maribor besto av tekniske løyper og utrolig dårlig vær – gutta fikk dermed testet både egen form, utstyr og sine mekaniker-ferdigheter. Å kjøre bil fra Norge til Maribor i Slovenia er langt, og ikke den beste oppladingen, men våre norske utfortopper er veldig glade for å være med i den europeiske matchingen igjen.

WC i Fort William 21.-22. mai
Andre World Cup-ritt i utfor arrangeres i tradisjonsrike Fort William, Skottland.
Her skal alle våre tre kvinnelige utforryttere i ilden:
Mille Johnset (elite), Commencal-100% og SK Rye
Frida Helena Rønning (elite), Join the Union og Lillehammer CK
Kine Haugom (junior), Hafjell Freerideklubb

Vi heier på dere!
Rittet blir sendt på Red Bull TV, les mer på arrangørsidene her .
Det første WC-rittet for de tre damene og Simen Smestad, var i Lourdes 26.-27. mars. Toppresultater ble det ikke, men desto mer erfaring og kunnskap å ta med seg inn i en spennende utforsesong.

IXS Downhill Cup til Voss 1.-3. juli
For første gang kommer Europacupen i Utfor til Voss. Vi kan vente oss et fartsfylt show i Bavallen, med internasjonal og norsk deltakelse under Ekstremsportvekos finalehelg. Denne ritthelgen blir også første ritt i Norgescupen. Påmelding til Norgescup-rittet for aldersbestemte klasser er åpen i denne linken.
Norge og Hafjell har faktisk arrangert både EM og VM i Utfor tidligere, selv om det er mange år siden. Vi gleder oss stort over at Voss og Veko setter både Europacupen og Norgescupen på sitt program!
Følg utfor på IG: @norgesutforlandslag / @cykleforbundet og FB: Norgescup Utfor

 

Foto øverst: Frida Helena Rønning – foto @jakiericecakes

Les mer om utfor utøverne våre her: Utøverne våre – sykling.no


Publisert 11.05.2022

De seks gutta hadde en god samling forrige helg.

De seks gutta hadde en god samling forrige helg.