U23 landslaget til Fredsrittet i Tsjekkia

Årets andre Nations Cup ritt for U23 landslagets blir Fredsrittet i Tsjekkia 2.-5. juni. Rittet omfatter en innledende prolog som deretter følges av tre kuperte fellesstart etapper.

Se mer på:
Course de la paix U23

Det er meget spennende lag som vi stiller til start i Tsjekkia. Halve laget var med i Gent, men det er også tre nye ryttere som nå får sjansen i dette kuperte ritt. For å være med i sammendraget så må man ha gode klatre-egenskaper, men det er også mulighet for spurtene på den innledende etappen.

De seks som er tatt ut til landslaget i Fredsrittet er:
Tord Gudmestad, Stian Fredheim og Per Strand Hagenes. Disse tre kjørte også Gent-Wevelgem og blir nå med til Fredsrittet.

Så har vi tre nye som fortjener plass etter gode prestasjoner denne våren og ikke minst i de internasjonale rittene her hjemme på Sundvolden og Ringerike GP. Det er Martin Tjøtta som blant annet vant Sundvolden GP og Embret Svestad-Bårdseng som ble nr. to i samme ritt og tok klatretrøya i Tour of Hellas. Så er også Ådne Holter tilbake på laget etter en operasjon tidligere i vår. Holter er den eneste som deltok i rittet 2021.

Hans Falk
Sportssjef

Uttak:

Tord Gudmestad, Uno-X Pro Team og Stavanger SK
Ådne Holter, Uno-X Pro Team og Lillehammer CK
Stian Fredheim, Uno-X DARE Development Team og Kristiansand CK
Per Strand Hagenes, Jumbo Visma Development Team og Sandnes SK
Embret Svestad-Bårdseng, Team Coop og IF Frøy
Martin Tjøtta, Ringerike SK

 

Bildet øverst: Per Strand Hagenes i Gent-Wevelgem tidligere i sesongen 2022.

Publisert 19.05.2022