Tung dag for u23 guttene i Zürich

I oppholdsvær i startbyen Uster sto Eirik Vang Aas, Embret Svestad-Baardseng, Jørgen Nordhagen, Jonas Kind Høydahl og Johannes Kulset på start. Kun Embret som har VM erfaring fra før. Løypa for u23 guttene var 173km, og hadde fire hele rundet i Zurich som vi har blitt kjent med nå i dagene før. Eirik Vang Aas gjorde jobb for gutta på de to første rundene rundt Greifensee. Inn til første målpassering i Zurich lå vi fint med teten med Jørgen, Embret og Johannes. Eirik i gruppa minuttet bak, og dessverre hadde Jonas blitt hindret av velt og lå i gruppe bak der igjen.

Det ble kjørt hardt i brattbakken, og våre tre ryttere i tet hang med lenge. Dessverre holdt inn regnværet seg unna i dag heller, og det kom noen skikkelige regnbyger. Jørgen gikk helt tom ut på tredje siste runde og frøs skikkelig da han kom i mål. Johannes og Embret kom inn til 24 og 28 plass. Eirik og Jonas kriget seg også til mål!

Mens guttene var ute på sin VM fellesstart, kom den triste beskjeden om at Muriel Furrer (18) fra sveits omkom etter en stygg velt i gårsdagens fellesstart. Våre tanker går til familie, venner, pårørende og det sveitsiske sykkelforbundet.

I morgen er det Christian Gyldenøhr (H3) og elite kvinnenes tur. 08:15 starter Christian. 12:45 starter kvinnene i Uster, og skal kjøre samme løype som u23 guttene idag. Bare en runde mindre rundt Greifensee. På det norske laget kjører Marte Berg Edseth, Mie Bjørndal Ottestad, Ingvild Gåskjenn, Sigrid Ytterhus Haugset og Katrine Aalerud.

 

Publisert 27.09.24