Tre topp ti plasseringer i Zürich!

Endelig var det duket for fellesstarter i VM, og i dag hadde vi hele fire klasser med norske deltakere. Værmeldingen var ikke av det tørre slaget, og her var det bare å finne frem regnjakka hos både ryttere og støtteapparat.

Først ut var Suzanna Tangen, i klasse WH4 para. Løypa hadde start og mål i Zürich sentrum, og de skulle sykle 38km. Suzanna kom avgårde i en gruppe på fem, men fikk det litt tøft utover i løpet og måtte gi slipp på gruppa. Avstanden var så stor at de bak hadde ikke sjans til å ta henne igjen og dermed ble det en 5.plass på Suzanna på VM fellesstarten. Ut fra form og forutsetning var Suzanna selv fornøyd med løpet.

Timen etter hadde kvinner junior start i Uster og målgang i Zürich. Totalt skulle jentene sykle 74 km, en relativt hard løype med lengre motbakke på den første runden i Uster og en bratt bakke i runden som går i sentrum av Zurich. På det norske laget kjørte Kamilla Aasebø, Matilde Skjelde, Mia Kronheim Gjertsen og Marte Dolven. Planen til jentene var å plassere Kamilla godt inn i første bakke, og deretter prøve å henge med så lenge som mulig. Det klarte de utmerket, og Kamilla kom seg avgårde i en mindre tetgruppe. Dessverre ble bakken i sentrum akkurat litt for hard, men Kamilla hadde los på tettrioen. Hun satset alt i utforkjøringen, og dessverre ble det et møte med asfalten. Men heldigvis kun noen skrubbsår, og hun var raskt opp på sykkelen igjen. Kamilla kjørte inn til en sterk 7.plass. Hele laget kom i mål, og alle var fornøyde med løpet. Mia kom inn til en 25.plass etter å ha tatt spurten i sin gruppe. Marte kom inn litt lengre bak, og som første års junior har hun fått masse god erfaring fra sitt første VM løp. Matilde jobbet knallgodt for laget i starten, og var veldig fornøyd med å ha fullført.

Omtrent i det jentene var på tur over mål, startet Kevin sin fellesstart i C4 klassen. De skulle kjøre to lengre runder rundt sentrum før seks kortere runder. 90 km totalt. Kevin kjørte et godt løp, og satt i en gruppe på 5-6 ryttere. Hele tre klasser var ute samtidig, så det ble noe vanskelig å holde kontrollen etter hvert. De ble det nok også for tidtakerne, så det var ikke godt å vite hvilken plassering Kevin fikk. Men da den endelig ble klar var Kevin nr. 11 på lista. Godt kjørt og mye erfaring i regnværet i Zurich idag!

127km skulle våre juniorgutter igjennom. På laget hadde vi Felix Ørn-Kristoff, Marius Innhaug Dahl, Magnus Flaterud, Håkon Eiksund Øksnes og Henrik Vea Johnsen. Hele tre første års på laget! De hadde også start i Uster, og hadde tre runder i Zürich sentrum. En runde som blir brukt i alle fellesstartene i dette VM. Det var ikke noe hvilehjem fra start hos juniorguttene. Der var det hardkjør fra første tråkk, noe som ga 46 km i snitt første timen. Ved første målpassering hadde vi Felix i tetgruppe, med Henrik og Marius like bak. Minuttet bak teten kom Håkon og Magnus i en større gruppe. Dessverre ble brattbakken i hardeste laget for Felix, og en gruppe på 14 mann kom avgårde. Våre gutter hold sammen, men det var et kaotisk løp hvor det var vanskelig for både ryttere, støtteapparat og publikum å vite hvordan egentlig status var. Juniorgutta kjempet helt inn, og Håkon kjørte seg opp til en større gruppe hvor han etter hvert rykket fra. Håkon endte på 10.plass. Marius på 19, Håkon på 20 og Felix ble 22. Hele fire norske topp 22. Magnus gikk litt tom på slutten, men kom seg til mål i sin VM debut. Håkon ble beste første års, og Håkon ble tredje beste første års!

Gøy å se mange norske flagg langs løypa, og vi gleder oss til resten av helga. I morgen er det M-u23 fellesstart. Start kl. 12:45. TV2 sender fra kl. 12:35. Vi har Jørgen Nordhagen, Embret Svestad-Baardseng, Jonas Høydahl, Johannes Kulset og Eirik Vang Aas på laget.

 

Publisert 26.09.24

Suzanna Tangen

Suzanna Tangen

Kevin Touya

Kevin Touya

Tommel opp fra første års Håkon Eiksund Øksnes

Tommel opp fra første års Håkon Eiksund Øksnes

M-jr på innskriving

M-jr på innskriving