Tøffe forhold for utfor-jentene i Skottland

I helgen var våre tre jenter i det skotske høylandet og kjørte World Cup DH i Fort William. Det var krevende forhold med regn og sleipe løyper.

Mille Johnset (21) fra SK Rye og Commencal-100% kjørte inn til en 10. plass i kvalifiseringen i eliteklassen. Hun måtte ta det roligere enn normalt for å ikke gjøre feil, noe som igjen koster tid. I finalen på søndag ble det en god niendeplass for Mille. Hun ligger nå som nr. 12 sammenlagt i World Cupen.

Neste ut i eliteklassen var Frida Helena Rønning (26) fra Join the Union og Lillehammer CK. Det ble en 13. plass på Frida, som hadde like store utfordringer i å ta seg ned den glatte løypa. Sammenlagt i WC er hun på 14. plass.

I juniorklassen kjørte Kine Haugom (18) fra Hafjell FK. I fjor fikk hun sin første pallplassering i et WC- ritt. Kine fikk det også meget tøft i seedingen. Hun ødela bakhjulet og kom seg ikke til mål, men fikk kjøre søndagens finale og endte på en meget bra sjetteplass, men var ikke på noen måte fornøyd og vet at hun har potensiale for bedre resultater. Det hele startet med at kommissærene rett før start (30 sek) oppdager at hun har feil chip på foten og da måtte de i all hast bytte den. Det medførte veldig mye stress for en ung og “uerfaren” rytter, noe som preget hele finalen. Kine fant ikke helt rytmen helt fra start og mistet linjene sine pga. gjørme og værforhold. I en sving skled hun og måtte ut med foten, da hun satte foten i pedalen igjen satte hun fast skolissa i drivverket. Det gjorde at hun ikke fikk tråkket og dermed fikk hun fart til det store roadgapet. Det positive er at da hun fikk løsnet lissa og nullstilte hodet, så hadde hun samme tid som beste rytter fra 3 til 4 splitt og tapte ett sekund fra 4 splitt inn til mål. De andre rytterne har et fullt støtteapparat med seg som kan hjelpe dem med å finne rette linjer, holde sykkelen i orden og ikke minst styrke dem mentalt. Hvilket betyr at de kan konsentrere seg om kun en ting, nemlig å sykle.

Jentemiljøet i Downhill internasjonalt er ikke så stort, derfor er det nesten utrolig at lille Norge har hele tre jenter med i dette sirkuset. Vi håper og tror at det snart skal løsne skikkelig for Mille, at Frida kommer seg ordentlig i gjenge etter en stygg ulykke i 2019, og at Kine får den erfaringen hun trenger for å bli en enda mer habil utforsyklist. Vi ønsker dem alle lykke til!

Les mer om utforsyklistene våre HER

Resultater fra World Cupen i Fort William finner du HER

Neste World Cup ritt i utfor blir i Østerrike (Leogang) helgen 10.-12. juni.

Bildet øverst: Kine Haugom i hotseat.

Foto: Michael Scott

Publisert 24.05.2022

Mille Johnset in action

Mille Johnset in action

Mille heier på konkurrentene

Mille heier på konkurrentene

Frida Helena Rønning

Frida Helena Rønning

Frida Helena - like blid tross tøffe forhold

Frida Helena - like blid tross tøffe forhold

Kine Haugom

Kine Haugom

Kine Haugom - blid og glad for å ha kommet seg helskinnet ned løypa

Kine Haugom - blid og glad for å ha kommet seg helskinnet ned løypa

Jentene heier på hverandre i utformiljøet

Jentene heier på hverandre i utformiljøet

Mille på sleipe og våte stier

Mille på sleipe og våte stier