Presentasjon fra Åpen time

De som deltok på NCFs åpne time 18. juni, fikk gleden av gode innlegg fra Ken Meland i Sviland BMX, Jørn Michalsen i IF Frøy og Harald Tiedemann Hansen i Grenland SK.

Gjennomgangsmelodien for timen var vel at ingenting kommer av seg selv. Det kan være godt å få luftet frustrasjon over lite penger, få menneskelige ressurser eller at NCF ikke gjør nok, men det kan ikke stikkes under en stol at motivasjonen og engasjementet i klubbene som igjen fører til aktivitet, er grunnmuren i sykkelsporten.

Mange klubber er absolutt påskrudd og ivrige etter å skape aktivitet, slik som IF Frøy. Ja, de er en stor klubb og har råd til å lønne en ansatt i 50% stilling, men de har sannelig store ambisjoner og mye aktivitet de organiserer også. De gjør det lett for alle de andre klubbene som ikke arrangerer ritt, slik at de kan komme til dekket bord – og her er vi ved sakens kjerne.

Vi ønsker alle at det arrangeres ritt, samlinger og andre samlingspunkt som gjør at aktiviteten øker i idretten vår. Da må flere ta i et tak for at dette skal skje. Det er ikke sånn at alle må arrangere mesterskap, NorgesCup eller 20 mil lange turritt for at det skal være godt nok. Et kort trimritt, et klubbritt eller et samarbeid mellom flere klubber om trening og konkurranser, kan være en begynnelse.

Det er mange klubber som sitter på mye kompetanse når det gjelder arrangering av ulike typer ritt. Er dere i tvil om hva som skal til, er det lov å spørre en klubb, en region eller oss som sitter på NCFs kontor.

I mellomtiden legger vi ved presentasjonen til IF Frøy for videre inspirasjon til aktivitet der dere holder til. Samtidig takker vi alle små og store klubber og regioner for at dere holder hjulene i gang og arrangerer ritt – og til barn, ungdom og voksne som deltar på dem.

Ha en riktig god sykkel-sommer – neste åpne time kommer til høsten!

Presentasjon fra IF Frøy

 

Publisert 20.06.2024