Norgescupavslutning for junior i Grenland PP

I helgen var det duket for årets utgave av Grenland Petit Prix. Dette var jokerritt for ungdom, og norgescup for junior. Skien ga oss knallvær på lørdag når tempoen på 7 km ble kjørt, før det senere på dagen var en 3 km lang bakketempo som skulle angripes. Søndag var det litt mer skyer, men fortsatt bra vær da fellesstartene skulle kjøres. Det var harde løyper, med lang runde på 13,9 km og kort løype på 8,5 km.

På tempoen i menn junior var det til slutt Sindre Orholm-Lønseth (SK Rye) som tok seieren rett foran Henrik Vea Johnsen (Lillehammer CK) på andreplass og Herman Sander Bjerke Adolfsen (Ringerike SK) på tredjeplass. På bakketempoen var det Sindre Orholm-Lønseth (SK Rye) som vant igjen, foran Andreas Flaatten (Tønsberg CK) på andreplass og Vetle Gilje Lygra (Stavanger SK) på tredjeplass.

Etter fem runder i lang løype og fire runder i kort løype, hadde menn junior tilbakelagt 103,5 km på søndagens fellesstart. Dagens sterkeste mann var Filip-André Glesnes Smørås (Fana IL) som tok spurten foran Vetle Gilje Lygra (Stavanger SK) på andreplass og Andreas Flaatten (Tønsberg CK) på tredjeplass. Til slutt var det Vetle Gilje Lygra (Stavanger SK) som tok sammenlagtseieren i Grenland Petit Prix 2024, foran Sindre Orholm-Lønseth (SK Rye) og Andreas Flaatten (Tønsberg SK).

I kvinner junior var det Oda Aune Gissinger (CK Victoria) som vant, foran Mina Mobråthen (Lillehammer CK) på andreplass og Helene Sofie Bjerke Adolfsen (Ringerike SK) tok tredjeplassen. På bakketempoen senere på dagen var det igjen Oda Aune Gissinger som vant, da foran Helene Sofie Bjerke Adolfsen (Ringerike SK) på andreplass og Mina Mobråthen (Lillehammer CK) på tredjeplass.

For kvinner junior var søndagens fellesstart seks runder i kort løype som ga dem 51km å avgjøre det på. Det var til slutt Regine Solhaug Hansen (Mosjøen og Omegn CK) som var sterkest og tok seieren, foran Oda Aune Gissinger (CK Victoria) på andreplass og Helene Sofie Bjerke Adolfsen (Ringerike SK) tok tredjeplassen. Dette gjorde at Oda Aune Gissinger (CK Victoria) tok sammenlagtseieren, foran Regine Solhaug Hansen (Mosjøen og Omegn CK) på andreplass og Helene Sofie Bjerke Adolfsen (Ringerike SK) på tredjeplass.

Det ble også kjørt hardt i krevende løyper av ungdomsrytterne, og vi gratulerer med god innsats og vel gjennomført av alle rytterne!

Dette var avslutningen på norgescupen 2024, og med en solid innsats fra rytterne ble det endringer i trøyehold til siste slutt.

I menn junior var det til slutt Henrik Vea Johnsen (Lillehammer CK) som tok sammenlagtseieren i Norgescupen 2024. Andreplassen var det Andreas Flaatten (Tønsberg CK) som tok og Vetle Gilje Lygra (Stavanger CK) tok tredjeplassen sammenlagt.

I kvinner junior var det Helene Sofie Bjerke Adolfsen (Ringerike SK) som ble sammenlagtvinner, foran Regine Solhaug Hansen (Mosjøen og Omegn CK) som tok andreplassen og Mina Mobråthen (Lillehammer CK) tok tredjeplassen.

Vi gratulerer så mye med seierene sammenlagt, og med solid innsats hele sesongen! Takk til Grenland SK for et flott arrangement, og vi gleder oss til neste gang!

 

Publisert 11.09.2024

Sammenlagt i Grenland PP - 1) Oda 2) Regine 3) Helene Sofie (sistnevnte vant NC junior landevei 2024)

Sammenlagt i Grenland PP - 1) Oda 2) Regine 3) Helene Sofie (sistnevnte vant NC junior landevei 2024)

Sammenlagt i NC Landevei - 1) Henrik 2) Andreas 3) Vetle

Sammenlagt i NC Landevei - 1) Henrik 2) Andreas 3) Vetle