Kristoff med 2 etappeseiere – Eiking fortsetter i rød ledertrøye

Det har vært en god helg for Alexander Kristoff og UAE i Deutschland Tour. Han tok seieren både på 2. etappe og 4. etappe, og ble med det nr. 3 sammenlagt i rittet som gikk fra 26.-29. august 2021. Seierne var etterlengtet etter en rekke andreplasser i løpet av sesongen. Det var nå et år siden han tok sin siste etappeseier, som var i Tour de France 2020. Gøy at Sven Erik Bystrøm kjørte inn til en 5. plass på 2. etappe for UAE, og Rasmus Tiller til en 6. og 4. plass på etappe 2 og 4 for Uno-X Pro Cycling Team. Gratulerer til dere alle!

Odd Christian Eiking kjører for Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux i Spania rundt. Helt fantastisk at han nå har kjørt med den røde ledertrøye på hele 5 etapper (fra onsdag 25.- søndag 29. august). På søndagens 15. etappe ble han nr. 6, og skal ikle seg ledertrøya også på den 16. etappen, som går på tirsdag. I dag, mandag, er det hviledag i Vueltaen. Det er seks tøffe etapper igjen av Spania rundt, men Eiking har som mål å bite seg fast i ledelsen så lenge han klarer. Han ligger nå 54 sekunder foran Guillaume Martin fra Cofidis og 1.36 foran Primoz Roglic/Jumbo-Visma. Vi ønsker masse lykke til på de siste etappene!

Som om ikke det var nok, var det nesten etappeseier for Susanne Andersen i World Tour rittet Simac Ladies Tour i Nederland på fredag. Hun måtte gi tapt for nederlandske Lonneke Uneken fra Team SD Worx i spurten. Uansett en opptur for Susanne og Team DSM.

Sølv i VM Utfor til Kine Haugom og skjepelige resultater i VM Rundbane HER

Equinor juniorlandslaget med sammenlagtseier HER

Det er mye bra som skjer i sykkelsporten om dagen. Vi i sykkelsporten vet at vi ikke får slike opplevelser uten at disse rytterne har hatt et godt klubbmiljø, dyktige arrangører og engasjerte trenere, kommissærer, ledere og teams rundt seg. Takk til alle dere som legger grunnlaget for store idrettsøyeblikk!

Foto: Facebook/Zielfoto

Publisert 30.08.2021

 

Odd Christian Eiking (fra Arctic Race 2021)

Odd Christian Eiking (fra Arctic Race 2021)

Susanne Andersen (bildet er fra VM i 2020)

Susanne Andersen (bildet er fra VM i 2020)