Juniorjenter med gode takter i Borsele

Landslagsjentene viser at de har løftet seg litt siden Gent-Wevelgem og tar med seg bøttevis av god erfaring videre i sesongen. Som alltid i kvinner junior ritt, er det en kamp som starter lenge før selve startskuddet, med tidlig oppvarming, tidlig innskrivning og tidlig oppstilling på start streken, gjerne 30-40 min før start for å få en god posisjon. Dette fordi det er 140 ryttere på start og det er ofte de første 5-15 minuttene som er helt avgjørende for hvilken gruppe du havner i underveis. Det er rett ut på smale veier og sidevind hvor det veltes jevnt og trutt som resulterer i et felt som er splittet opp i mange grupper. Det var totalt 8 norske jenter påmeldt i EPZ Omloop van Borsele, men dessverre ble Matilde Skjelde syk dagen før og da ble det 7 til start.

1.etappe: 14.2 km tempo, her blir Mia Gjertsen nr. 15, Ina Nakken 40 og Kamilla Aasebø 42, hvor Mia og Ina begge er ganske ferske på temposykkel og Kamilla nærmest rett fra en sterk langrenns sesong og på landeveis sykkel med clip on bøyle. Kan legge til at Mia og Kamilla er første års junior og avstanden opp til pallen er ikke avskrekkende stor.

2.etappe: her var det kaos og vi var dessverre innblandet i en del velt, Mia kjemper seg inn til en 23. plass uten å ta noen sjanser i selve spurten pga. to velt underveis. Martha, Frida og Ina sitter godt med, men blir noe hindret av velt i sluttfasen, mens Kamilla kjemper seg gjennom dagen og inn med feltet i det hun selv beskrev som kjempeskummelt. Maren Cecilie og Tuva er involvert i tidlig velt og slår seg kraftig, men begge kjemper seg til mål innenfor tidslimit.

3.etappe: var mer vind i dag og det ble mye splitter tidlig i rittet, men alle våre var med. Kamilla, som synes gårsdagen var kjempeskummel, hadde bestemt seg for å ligge topp 6 i dag og bare være med å kjøre der fremme, og ja hun gjorde akkurat det, kom i mål med et smil om munnen og hadde hverken sett eller hørt alle veltene bak, her snakker vi rask progresjon. Mia kjører godt underveis og spurter inn til en 12. plass, Martha er god i felt og sitter godt med, men er dessverre involvert i to velter underveis og den siste med 2 km igjen så da var det kjørt. Ina viser fin progresjon i felt kjøringen og sitter godt med inn, ble dessverre litt tungt for Frida siste halvdel i dag og også for Maren Cecilie, men kjemper seg inn til tross for at hun er preget etter gårsdagens velt. Tuva var såpass forslått etter gårsdagens velt at vi ikke ønsket å ta noen sjanser, så derfor ingen start.

Alt i alt godt fornøyd med de norske jentene, og ikke minst gledelig å se hvilket potensial som ligger der.

Uttak til rittet HER

Carl Erik Pedersen
Landslagsleder kvinner junior og elite

 

Publisert 25.04.2023

 

 

Fra v. Kamilla Aasebø og Frida Andrea Garnvik

Fra v. Kamilla Aasebø og Frida Andrea Garnvik

Kamilla på start

Kamilla på start