Equinor juniorlandslaget kvinner til EPZ Omloop van Borsele

Jeg må si dette har vært et veldig vanskelig uttak, da det er få løp som ligger til grunnlag og flere av jentene har vist seg å være på samme nivå. Det som har vært viktig for meg er at uttaket skulle bli så rettferdig som mulig, og som bakgrunn for avgjørelsen har jeg sett på resultater fra fysiske tester i labben og utendørs, gjennomført trening og resultater fra de rittene som er kjørt hittil i år. Jeg har valgt å ta med to nye ryttere til EPZ Omloop van Borsele som får muligheten til å vise seg i Nations Cupen som går 22.-24. april.

 

Jentene som er tatt ut til EPZ Omloop van Borsele i Nederland er:

Celine Madeleine Braaten 2. års junior kjørte også Gent-Wevelgem i mars og gjorde en veldig god jobb tross uhell og velt. Celine har også kjørt bra på treningssamling tidligere i vår.
Klubb: SK Rye (Oslo)

Camilla Rånes Bye 2. års junior ble dessverre syk før Gent-Wevelgem og måtte utsette sesongstarten. Hun debuterte i Belgia i to kermisløp forrige helg, og kjørte inn til en sterk 4. plass lørdag og 2. plass søndag.
Klubb: IL Stjørdals-Blink (Trøndelag)

Maren Cecilie Mustad 1. års junior fullførte Gent-Wevelgem i mars som den sterkeste av de norske jentene. Dette var også hennes første ritt internasjonalt.
Klubb: Langesund Sykkel & Triathlon (Telemark)

Ina Nakken 1. års junior debuterer i Nations Cup denne helga og har vist seg sterk på treningssamling og på tester i labben. Ina er en spennende utøver som nå får muligheten til å vise seg i Nederland.
Klubb: Tønsberg CK (Vestfold)

Eirin Lystad Dybwad 2. års junior er relativt ny i sykkel, men har vist at hun kan holde følge med flere av de mer erfarne juniorene gjennom kermisløp i Belgia de foregående ritt. Dette blir første Nations Cup for Eirin.
Klubb: IL Stjørdals-Blink (Trøndelag)

 

Hanne Berg Eriksen
Landslagsleder Kvinner Junior Landevei

 

Publisert 11.04.2022