Jentesamling Hoxmark – husk påmelding 23. desember!

Vi har hatt flere jentesamlinger i både 2021 og 2022 som har vært svært vellykket, og vi ønsker at flere drar til med samlinger også i 2023. Det blir jentesamling for alle grener i Ås 13.-15. januar, og vi håper så mange som mulig vil delta her. Husk å melde dere på innen lille julaften!

Les mer om samlingen HER


Jentesamling på Sola Arena 

Helgen 11.-13. november 2022 arrangerte Kristiansands CK, SK Rye og Re SK en jentesamling på Sola Arena, der det deltok hele 25 jenter fra 15 ulike klubber og grener. Dette var en åpen samling for deltakere fra 10-18 år.

Det var spente jenter som møtte opp fredag ettermiddag, og de som ikke hadde syklet på bane tidligere tok et A1 kurs, mens resten hadde en fin og innholdsrik treningsøkt med styrke.

Lørdag og søndag ble det syklet totalt 8 timer på banen. May Britt Våland var hyret inn som trener for hele helgen. Hun hadde god kontroll på opplegget og var dyktig til å dele jentene inn etter nivå. De beste jentene fikk kjøre et opplegg de var fornøyd med, mens de litt mer uerfarne fikk utfordre sine grener i sitt tempo. Det ble stilt inn sykler, gitt bananer, teknikk instruksjoner, energibarer, tørket tårer og gitt oppmuntrende ord. Jentene hadde felles lunsj i hallen begge dager. Det ble også gjennomført bli-kjent leker og latteren satt løst.

Les også om Jentecamp Utfor HER

I tillegg har Lillehammer CK hatt aktivitet for LCK-jentene gjennom sesongen på landevei, og det har også vært et jenteprosjekt i Hafrsfjord SK for jenter på terrengsykkel.

Alle disse 4 prosjektene i 2022 har fått midler fra Norges Cykleforbund via Aktivitetsmidlene, og de har kommet vel til nytte. I 2021 hadde BMX-miljøene hele to jentesamlinger, og vi vet at flere klubber og regioner har planlagt noe for jentene i 2023.

Det er viktig at klubbene organiserer noe for jentene om de har ressurser til det. Til informasjon vil det også være noen midler å søke om i 2023.

Vi takker alle de klubber, foreldre og enkeltpersoner som har bistått slik at jenter får oppleve mestring, og få være sosiale med andre jenter i året som har gått. Keep up the good work!

 

Publisert 21.12.2022

 

Jentesamling på Sola Arena i november

Jentesamling på Sola Arena i november

Jentesamling bane 2022

Jentesamling bane 2022