Jentecamp Utfor 2022 ble en stor suksess

Mille Johnset samlet ungjentene til utforcamp på Hafjell!

Proff utforrytter, Mille Johnset, og landslagstrener Niclas Stensrud Andersen var trenere under Jentecampen 6.-9.10.
8 jenter i alder 12-15 år fikk veiledning og treningsøkter med Mille og Niclas, i utfordrende løyper i Hafjell Bike Park. Jentene som ble invitert har deltatt i ungdomsrittene under Norgescup eller NM Utfor, men er på ulikt nivå. Nellie Aabech har denne sesongen tatt topp-3 plasseringer i den tyske utforcupen, mens flere hadde sin første rittdeltakelse i år. Fellesnevner var uansett jenter som digger fart, hopp og har allsidig terrengsykkelglede.

Den 21-årige utforproffen, Mille Johnset, med 9 av 10 topp-10 plasseringer i Worldcup dette året, og en 5.plass som beste resultat, er stor stjerne i internasjonal utfor. Etter «oppveksten» og flere år på Team AthertonRacing, gikk hun før 2022-sesongen over til Team Commencal100%. Hun gledet seg før campen i Norge, og forteller engasjert etter campen:

«Dette ble noen kule dager! Det er første gang jeg holder camp for unge utforjenter, og jeg gledet meg til å bli kjent med jentene. Det er så inspirerende å se hvor ivrige og tøffe de er. Det viktigste er å ha det gøy med trening og konkurranser. Ritt er bare god læring når for jentene i denne alderen, så at vi fikk med alle på HafjellCup på lørdag var ekstra moro.»

Utforproffen ville gjerne være med som bidragsyter fremover også – og håper dette kan bli en årlig happening for utforjentene.

«Jeg har selv opplevd hvordan det er å være eneste jente blant gutta, og er sikker på at når vi nå samles, så vil det styrke miljøet og relasjonene og gjøre syklingen ekstra gøy.»

 

Fartsfylte dager på Hafjell for ungdommene
Målet er å gi gode treningsøkter på sykkel, og å forsterke miljøet ved at jentene bedre kjent med hverandre. Programmet var tett på Hafjells avslutningshelg, og jentene fikk anledning til å delta på både pumptrack challenge, den siste Hafjellcupen Queen of the Mountain og avsluttende partytrain ned Moetown lørdag kveld.

Aldersgruppen 10-16 i både utfor- og enduroritt har hatt en stor økning fra 2019 til 2022.
«Denne aldersgruppen er superviktig for gravity-idrettenes vekst og utvikling. Ungdommenes iver og miljø skal vi ta godt vare på, og gi dem som vil, få anledning til å trene under kyndig veiledning», sa Claude Lebreux, medlem i grenutvalget for utfor i NCF.

Jentene selv kjente ikke så godt til hverandre fra før, men ble en fin gjeng gjennom helgen. En viktig ressurs var også Niclas Stensrud Andersen. Han er tilknyttet NCF i et mindre engasjement som landslagstrener utfor, og er en helt suveren ressurs til rekruttering og utvikling av utforsyklister generelt. Tidligere i høst har han hatt flere åpne utforsamlinger for både gutter og jenter.

«Det er ikke så mange jenter i sykkelsporten, men det er viktig at de har noen sterke kvinner å se opp til, og får erfaring fra andre kvinnelige utforsyklister som har blitt skikkelig gode
.» – sier landslagstrener Niclas.

NCF takker utøvere, Mille, Niclas som gjennomførte en strålende camp, og ikke minst CK Nittedal og foreldre som var med på å organisere jentecampen!

Nedenfor er det link til en videosnutt fra jentecampen som TV2 sendte på lørdag.

Link til TV 2: https://www.tv2.no/video/nyhetene/vil-bli-like-god-som-mille/1795541/

Det ble også laget en film fra jentecampen. Denne finner du på:
Instagram @cykleforbundet og @NOR_MTB_Utfor.

Det er Grenutvalget Utfor i samarbeid med CK Nittedal som har tatt initiativ til og arrangerer høstens Jentecamp. De har søkt om støtte fra NCFs aktivitetsmidler for å kunne gjennomføre campen. Intensjonen er at det blir flere jentecamper i 2023.

NCF og utformiljøet ønsker flere velkommen til å være med både på treninger, camper og i konkurranser. Miljøet er lite og sammensveiset, og liker du fart og spenning kan dette være sykkel-grenen for deg.

Mye skjer i utformiljøet med formål om å rekruttere flere til sporten, beholde de erfarne og utvikle prestasjoner og rittarenaer, som for eksempel Norgescup.

Vi vet det er mange unge som liker fart på sykkelen. Vi ser det i sykkelparkene i Hafjell, Drammen, Trysil, Nesbyen, Høgevarde og Hemsedal og i lille Kjærringåsen – for eksempel. Alpinanleggene bygges om til sykkelparker mer enn noen gang, og «alle» drar til små og store sykkelanlegg på ferie og i helger. – Foreldre henger på så godt de kan, men i denne sporten er det de unge som leder an tempoet. Vi vil ha med flere og vi vil ta vare på de erfarne.

Vil du vite mer om utfor, våre camper eller ritt, ta kontakt med Grenutvalget Utfor HER.

 

Foto: Gizmo Johnsen / @locteit

 

Publisert 18.10.2022