Innovativt lavterskelritt i vest

Stord SK ser at det er vanskelig å benytte trafikkert veibane til sykkelritt. Vi har siden 1983 hatt flere ritt som har vært det sosiale limet i klubber i Sunnhordland, disse er nå blitt for krevende å arrangere. Derfor har vi sett etter alternative arenaer for sykling.

Heldigvis står et samfunn som Stord sammen og når flyplass-direktør Jan Morten Myklebust ble spurt var det med et rungende positivt svar. “Vi har et felles ansvar å legge til rette for aktivitet og gode initiativ i nærmiljøet”, sier han.

Stord SK og NCF Region Vest ser på flyplassrittet som et pilotprosjekt, og at årets ritt blir en utprøving av et konsept med elementer fra banesykling og tradisjonell temposykling. Formålet er todelt, trygg arena for konkurransesykling og at det skal være en kjekk sosial ramme rundt rittet. Håpet er å samle syklister på tvers av klubber på Vestlandet.

Flyplass-cupen vil gå av stabelen lørdag 12. august, og er et lavterskelritt.

 

Se mer i vedlagte innbydelse.

Norges Cykleforbund klapper frem alle gode og innovative tiltak, som kan få mer sykkel-aktivitet på steder der det er utfordrende å legge til rette for «tradisjonell» sykling. Vi ønsker Stord SK og NCF Region Vest lykke til med prosjektet!

 

Publisert 27.07.2023