God start for Morgendagenshelter landslaget i Belgia

Det ble meget gode resultater da har juniorgutta fikk sin landslagsdebut i Aubel-Thimister-Stavelot i Belgia denne helgen. Rittet ble kjørt over 3 dager med 4 etapper.

Det startet med fellesstart 97 km fredag da det stort sett var samlet felt til mål. Dessverre var Ola Sylling involvert i en velt i siste bakke som kom litt etter feltet. Vår bestemann i spurten var Stian Edvardsen-Fredheim på 8. plass.

Lørdag morgen var det Lagtempo der vi som eneste lag stilte med landeveissykler og ble nr. 5.

Lørdag ettermiddag var det ny fellesstartetappe på 93 km. Gutta kjører veldig aktivt, og det ender med at Per Strand Hagenes kjører ifra på de siste kilometerne og kommer alene i mål 6 sekunder foran feltet. Bak spurter Stian Edvardsen-Fredheim inn til 3. plass, godt fulgt av Trym Brennsæter på 13. plass.

Søndagens harde avslutningsetappe på 99 km og 2400 høydemeter ble preget av mye velt og teknisk uhell for de norske gutta. Det ender med at Stian gir fra seg sykkelskoene sine til Per så han får reservesykkelen til å passe. Per blir nr. 4 på etappen og nr. 2 sammenlagt.

En god start på landslagssesongen for de norske gutta. Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen! Neste ritt er Nationscup i Ungarn 20.-22. august.

 

Publisert 09.08.2021