Full fart under Sanderittet

I helgen ble Sanderittet arrangert med rundbane på lørdag og kortbane på søndag. Sanderittet ble arrangert av Sande SK og hadde UCI status 1 på rundbane og UCI status 3 på kortbane.

Sande SK hadde jobbet hardt for å få på plass en flott løype rundt Lersbrygga Idrettsanlegg. Sande Sportsklubb Sykkel har sin base her med permanente rundbaneløyper, pumptrack og ferdighetsløyper. Onsdagen før rittet kom det svært mye nedbør på Østlandet, men løypene stod seg godt og det var fine forhold på arenaen og ute i løypene gjennom helgen.

Det var over 280 deltakere på lørdagens rundbaneritt. De mange deltakerne fikk nyte en dag med skikkelig sommervarme, selv i september.

I feltet med kvinner junior og elite ble det satt et høyt tempo fra start. Oda Laforce fra IF Frøy tok raskt en ledelse og ledet løpet inntil det var 2 runder igjen av rittet. Linn Gustafzzon fra Sverige var sett på som en av favorittene i rittet, men fikk tidlig problemer med bakhjulet og fikk senere en fall som satt henne tilbake fra medaljekampen. Lisa Jorde fra Tangen Watt og Oksygen CK fant etter hvert rytmen i løypen og passerte Laforce med 2 runder igjen av rittet og tok seieren. Laforce beholder ledelsen i norgescupen for elite og U23 klassen. Eline Ekroll tok en overlegen sier i kvinner junior og styrket sin ledelse i norgescupen for kvinner junior for Tangen Watt og Oksygen CK.

For M Junior var det et svært sterkt felt som satt ut på sine 5 runder i varmen i Sande. Regjerende norgesmester og norgescup leder Linus Aksnes fra Vigrestad SK satt et tydelig høyt tempo i feltet, men det viste seg at det var Ole Christian Haug fra arrangør klubben Sande Sportsklubb Sykkel som var den sterkeste. Han tok seieren 59 sekunder foran Linus som har etablert en solid ledelse i norgescupen. William Alexander Haug fra arrangørklubben tok 3. plassen.

Det var 34 deltakere i klassen for M Elite. Det var høy fart i startloopen før de satte i gang på sine 6 runder. Det skilte seg fort opp i mindre grupper og Knut Røhme fra Romeriksåsen SK/Cube Factory Racing og Mads Tubaas Glende fra Soon CK satt en høy standard for de andre deltakerne. Ut på runde 5 var det kun de to som var i fronten. Røhme satt et høyt tempo inn mot finalen på den siste runden og tok seieren foran Glende og Ekroll.

Under søndagens kortbaneritt var det litt snillere temperatur i forhold til lørdagen. Kortbane gir mulighet for tette dueller i en lettere og kortere løype enn under rundbanen.

Det var svært jevnt i K elite og K junior. Men på 4 runden fikk Laforce etablert en ledelse ned til Gustafzzon fra Sverige og Siggerud fra Soon CK. Slik ble rekkefølgen da de passerte mål og Laforce styrket dermed sin ledelse i norgescupen før finalen i Halden. For kvinner junior tok Eline Ekroll seieren foran Anna Jensen fra SK Rye Sykkel og Agnes Vatterholm Jernberg fra TVK.

Under rittet for M junior var det en gruppe på 4 ryttere som tydelig hadde en høyere fart enn resten. Gruppen var anført av Linus Aksnes som ville ha revansje etter lørdagens andreplass. På den siste runden ble det satt så høy fart at han tok seieren foran Haug fra Sande Sportsklubb Sykkel og Elias Ekroll Bjerke fra IF Frøy.

For M Elite var det høy fart fra start og norgescupleder Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK fikk et lite forsprang på resten av feltet sammen med Erik Hægstad fra Lillehammer CK. Det ble en tett duell hvor det var norgescuplederen Rekdahl i den gule ledertrøyen som krysset målstreken på den siste runden foran Hægstad med Ekroll på 3. plass. Dermed styrket Rekdahl sin norgescupledelse foran finalen som kjører under Karl XII Rittet i Halden 21.-22. september.

Bildet øverst: pallen i menn elite

Noen stemningsbilder fra rittet nedenfor.