Fin treningshelg på Asker-velodromen

Banesesongen står foran døren til banene i Norge og ryttere gleder seg.

«Sprintergjengen» fra Vår Energi Arena Sola bestemte seg til å dra til Asker og prøve ut banen som åpnet tidlig i år. I og med at NM bane sprint og enkeltstarter skal kjøres i Asker syntes de det var på tide å sjekke forholdene og forberede seg.

Kommissær Martin Feldmann syntes det var en god ide og slang seg med. Han avtalte møte med kommissærene på banen for å gå igjennom opplegg for NM og «trene» kommissærene litt.

Arenasjef Veslum ordnet egne treningstider for sprinting og øktene var åpne for alle. 5 syklister fra Sola dro til Østlandet på fredag for å prøve 200m bane. Det ble en totimers treningsøkt på fredag kveld og alle ble overrasket over at banen var veldig annerledes å sykle på.

Lørdag ble det en tre timers treningsøkt med god deltakelse av ryttere fra østlandsklubber. Sebastian Kartfjord hadde satt opp en økt med Flying-øvelser i par og starttrening som forberedelse til NM. En tørr påstå at veldig mange av de raskeste sprinterne vi har i dag var til stede så det ble god fart og godt humør på treningen.

På søndag ble det treningsritt sprint. Kommissærene gjennomførte sykkelkontroll og dømte rittet.

Flying 200m viste seg å være krevende i høy hastighet og en kunne se ryttere å krysse rød linje mange ganger. De raskeste var helt oppe og snuste på norgesrekorden som en må tro ryker i år, denne er satt i 2022. I match-sprintene etterpå kunne vi se spennende fighter. Heatene ble satt opp slik at alle kunne sykle like mange ganger og fikk god matching på sitt nivå. Kommisærene fikk også trent noe og sett på ulike situasjoner som kan dukke opp i konkurranser.

En meget vellykket treningshelg med gode erfaringer og god stemning.

Link til YouTube: “Tysker” track warmup, Asker Velodrome 2024 (youtube.com)

Publisert 01.10.2024