Felix Ørn-Kristoff ble Europamester!

Det ble en meget god dag for norsk sykkelsport under EM i Belgia. Først ute var juniorgutta, der Felix Ørn-Kristoff, Marius Innhaug Dahl, Håkon Eiksund Øksnes, Anders Wæhre, Peder Wettre Andreassen og Filip-André Glesnes Smørås sto på startstreken i Heusden-Zolder kl. 09.00 for å kjøre 129,7 km.

En utbrytergruppe på 8 ryttere, inkludert vår egen Peder Wettre Andreassen, klarte å holde unna en god stund og hadde 20 sekunder til hovedfeltet, men ble tatt igjen da det gjensto 48 km. Ikke mange kilometer var kjørt før franskmannen Paul Seixas gjorde et rykk, og fikk med seg Hector Alvarez Martinez fra Spania og Felix Ørn-Kristoff. De klarte å holde unna helt til mål, og Felix hadde de sterkeste bena i spurten og vant gullet. Martinez ble nr. 2 og Seixas nr. 3.

Se intervju, spurten og premieseremoni med Felix HER

Det gikk også meget bra da Kvinner Elite skulle ut på sin fellesstart over 162 km. Norge hadde med Susanne Andersen, Marte Berg Edseth, Ingvild Gåskjenn og Katrine Aalerud. Sistnevnte steppet inn for Mie Bjørndal Ottestad, som fortsatt ikke var i slag.

Flere bruddforsøk ble gjort i løpet av rittet, men ingen av dem klarte å holde helt inn. Det ble derfor samlet spurt, der nederlandske Lorena Wiebes var først over målstreken, etterfulgt av italienske Elisa Balsamo og Dana Pikulik fra Polen. Norge var veldig nære, og fikk Ingvild Gåskjenn inn på en imponerende 5. plass.

Vi gratulerer Felix Ørn-Kristoff og laget hans med gullmedalje i EM, og for supre resultater for damene!

I morgen er det siste sjanse for heder og ære for de to siste klassene på fellesstart. Skal storebror Alexander Kristoff klare å ta familiens andre gullmedalje? Han har med seg Søren Wærenskjold, Jonas Abrahamsen, Markus Hoelgaard, Tord Gudmestad og Stian Edvardsen-Fredheim på laget i eliteklassen. Juniorjentene skal først i ilden, og her stiller Kamilla Aasebø, Mia Kronheim Gjertsen, Matilde Skjelde, Marte Dolven og Martha Stokkeland.

 

Publisert 14.09.2024

Juniorlaget

Juniorlaget

Ingvild (helt til venstre) var veldig nære en pallplass i EM.

Ingvild (helt til venstre) var veldig nære en pallplass i EM.

Ingvild Gåskjenn

Ingvild Gåskjenn