En god start på VM!

På VMs første dag, hadde vi tre ryttere som skulle i aksjon. I første del av VM er det tempoer på programmet, og først ut var eliten. Mie Bjørndal Ottestad (Ullevål SK/Uno-X Mobility) var vår rytter i kvinneklassen. Kvinnene skulle gjennom en løype på 3 mil, men ingen flat løype. Mie har i flere år vært aktuell for VM, men sykdom og skader har skapt trøbbel for VM deltakelse. Før start kunne hun fortelle at et topp 15 plassering ville hun vært fornøyd med. Mie kjørte en god tempo, og ledet på alle passeringspunkt. Det gjorde hun også i mål, hvor det ble flere minutter i hotseat. Mie endte til slutt på en solid 12.plass, noe hun var veldig fornøyd med. Dermed var standarden satt for gutta. Kvinneklassen ble vunnet av Grace Brown foran Demi Vollering og Chloé Dygert.

46 km lang var løypa til herrer elite og først ut av våre to i herrer elite var Søren Wærenskjold (Ringerike SK/Uno-X Mobility), med en tidlig start før de store favorittene ble det ledelse på flere plasseringspunkt på han også. I mål leder Søren, og det ble en god stund i hotseat. 20 minutter etter startet Tobias Foss (Lillehammer CK/Ineos Grenadiers) . «Alt er mulig» sa Foss før start. Tobias disponerte løpet godt, og hadde en sterk avslutning. Kom inn som nr. 3 i mål, så det ble hotseat på han også. Tobias Foss endte til slutt på en god 7.plass, og Søren Wærenskjold ble nr. 16. Våre to gutter også fornøyde, og vi fikk en god start på VM! Nok en gang var Remco Evenepoel fra Belgia den sterkeste. Resten av pallen fylte Italia med Filippo Ganna og Edoardo Affini.

I morgen er det juniorgutta Felix Ørn Kristoff og Marius Innhaug Dahl som skal i aksjon først. Marius starter 10:18 og Felix starter 10:48. Litt senere er det parasyklist Kevin Touya sin tur. Jørgen Nordhagen stiller ikke på u23 tempoen, han velger å fokusere alt på fellesstarten. TV2 sender tempoen til junior menn fra kl. 09:05.

 

Publisert 22.09.24