EM rapport og VM uttak for BMX

VM-troppen i BMX blir liten, men solid. Vi har med to junior ryttere som begge har tatt store steg i løpet av sesongen. I tillegg skal fem ryttere i challenge klassene prøve seg i Glasgow BMX Centre.

Junior rytterne skal i ilden 12.-13. august, men challenge starter ballet først og skal kjøre 6.-8. august.

Følgende ryttere deltar i VM BMX:

Tuva Fjotland, junior kvinner (Klepp BMX)
Elias Casanovas Meland, junior menn (Sviland BMX)

Tobias Stene, challenge boys 13 (Sandnes BMX)
Ylva Berfjord, challenge girls 14 (Sola BMX)
Jakob Tangen Kyllesø, challenge boys 15 (Sviland BMX)
Vegard Vaule Milenkovic, men 17-24 (Sviland BMX)
Paul Bernard, cruiser 50+ (Aremark BMX)

Se mer om VM her: Championships | 2023 UCI Cycling World Championships (cyclingworldchamps.com)

EM i Besançon

Europamesterskapet i BMX ble i år arrangert i Besançon, Frankrike helgen 7.-9. juli. Over 2400 deltakere førte til rekord i antall deltakere på konkurranse i Europa. Selv om det ble lange dager og mye folk gikk konkurranse dagene uten store problemer. Det var over 30 varmegrader og strålende sol som førte til utfordringer med å kjøle kroppen ned i løpet av en 12 timers konkurransedag.

Fra Norge stilte talent team med Jakob Tangen Kyllesø i gutter 15, Elias C. Meland i Junior men, Tuva Fjotland i Junior women og Niklas Halvorsen i U23. Jakob kom seg greit videre fra innledende runder og viste god sykling. En dårlig start i 1/8 dels finalen førte til en 6. plass og han ble dermed utslått. For våre to junior deltakere ble det konkurrert på «vanlig» start, som vil si at det ble kjørt på en mye lavere startbakke en det som vil møte de i VM. Elias kom seg videre fra innledende runder, men måtte en tur i LCQ (last chance qualifier). I 1/8 dels finalen ble det tøft for førsteårs junioren. Tuva er også førsteårs junior og gikk direkte videre fra runde 1 etter en god runde hvor hun ble nr. 3. Det ble stopp i kvart finalen etter en dårlig start. Niklas hadde en tøff helg og ble slått ut i innledende runder.

Øvrige norske var Jon Dennis Johansen i junior men, Oskar Stene i gutter 15, Herman Elden i gutter 14, Ylva Berfjord i jenter 14 og Tobias Stene i gutter 13. Guttene fikk kjenne på hvor høyt nivå det er på et EM og samtlige fikk det tøft med å kvalifisere seg videre til finalerundene. Ylva syklet solid gjennom innledende heat og kvart finale. Hun ble til slutt beste norske med en semifinale og 15.plass.

Nå må vi alle sammen brette opp ermene og trene fram mot siste del av sesongen.