BMX VM Rock Hill 2024 Challenge

En uforglemmelig reise for Ylva Berfjord og Tobias Stene.

De to unge syklistene reiste tidlig over til USA for å forberede seg til årets største og viktigste konkurranse. Rock Hill er et fantastisk anlegg og de første treningsdagene starter i et nydelig vær. Etter hvert som det nærmet seg løpsdag den 14. mai, ble været svært ustabilt, og treninger ble utsatt. Anlegget blir evakuert i omganger pga. skikkelig uvær. På selve løpsdagen var det kraftig regn helt frem til finalen startet. Nicklas Lindquist Haugen (menn 17-24 år) deltok også, men hele onsdagen ble kansellert etter moto pga. uvær, og han fikk ikke kjørt mer.

På tross av dårlig vær og tøffe forhold så har de unge lovende syklistene klart å levere sine beste resultater i et VM så langt!

Tobias Stene starter veldig nervøst, men kjører seg inn i kvalifiseringen med plasseringene 4-3-2 og er enkelt videre til 1/8 finalen. Det er tett om plassene og alt skal klaffe for videre avansement. 1/8 finalen går i pøsregn, men Tobias får en bra start og klarer å holde en flott 3 plass inn over mållinjen. Det betyr en kvartfinaleplass og en forbedring av hans tidligere 1/8 finale fra Glasgow i VM 2023.

Små personlige feil i kvartfinalen og et utrolig høyt nivå på øvrige deltakerne gir en 6 plass i kvartfinalen og VM er over. Tobias slutter som nr. 23 i årets VM og det er ikke mange fra Europa fremfor på resultatlistene hvilket betyr at EM i Verona om kort tid kan bli veldig spennende å følge med på.

Ylva Berfjord kjører tre solide innledende heat med plasseringen 3-3-1. Hun kjører 1/8 finale med de som ble nr. 1 og 2 i finalen, og kjører inn til en solid 3 plass med sin beste tid for dagen.

1/4 finalen er nok en solid runde for Ylva, og hun kommer seg trygt videre med 3. plass.

I semifinalen står hun på gate 8, kjører en god gate, og er nummer fire inn i første sving. Hun blir presset opp i første sving og kommer bakpå, og ender som nr. 7 i semifinalen.

Ylva blir nr. 14 totalt i dette VM og er fornøyd selv om målet var finaleplass! Hun kjører jevnt med de beste i klassen, og viser at en finaleplass er innenfor rekkevidde.

Det er ikke veldig mange fra Europa fremfor Ylva og Tobias på dette VM, hvilket gjør at vi gleder oss enda mer til EM i Verona som starter om kort tid.

 

Bilder fra @navadanet

 

Publisert 16.05.2024

 

Tobias

Tobias

Ylva

Ylva

Tobias

Tobias