Avslutning av NorgesCup Landevei på Stange

Norgescupen på Stange ble en flott avslutning på landeveis-sesongen 2024. Med sola som varmet godt, fantastisk stemning og god konkurranse ble helgen en sykkelfest. På fredag var det Kermiss i Vestbygda, der det ble kjørt hardt av både damene og herrene. Hos damene var det Aurora Storlien Ulen fra Lillehammer CK som var raskest i mål, med Karoline Træland Dalland (Asker CK) og Sara Magndal (Sandefjord SK) like bak. Hos herrene var Sebastian Veslum fra Asker CK raskest, med Henrik E. Farstadvoll (Lillehammer CK) og Jørgen Dragsten (IL Stjørdals-Blink) bak.

På lørdag var det duket for tempo i Stange sentrum. Med Tour of Kids like ved siden av, var det fullt av publikum i gatene som lot seg imponere av syklistene i Norgescupen. Også denne dagen ble det tøff konkurranse, og det ble syklet hardt av alle startende. Blant kvinnene var Emma Julie Dyrhovden fra Åsane CK raskest, Thrude Natholmen fra Sandefjord SK som nummer to, og Sara Magndal på tredjeplass.  Blant guttene var det Henrik Teslo Fjellheim fra Ringerike SK som var raskest, lagkamerat Øyvind Brekke Fløtten ble nummer to, og Even Thorvaldsen fra Lillehammer CK kom i mål på tredjeplass, bare tre tideler bak.

På søndagen var det Gylne Gutuer som sto for tur, og som det siste rittet i Norgescupen kunne man merke den spente stemningen før start. Med en kupert løype, som byttet mellom asfalt og grus, i landlige omgivelser, med både publikum og gårdsdyr som tilskuere, ble det en fantastisk siste rittdag. Solen tittet frem også denne dagen for damene, mens herrene fikk noen dråper regn under sitt ritt. Under damenes ritt gikk Emma Julie Dyrhovden i brudd svært tidlig, og lå alene foran nesten hele rittet. Hun kom hele 5, 29 minutter før resten av damene. Åshild Tovsrud (Asker CK) kom i mål som nummer to, med Vibeke Lystad fra IL Stjørdals-Blink bare ett tidel bak. Vibeke Lystad vant Norgescupen, og Sara Magndal (Sandefjord SK) vant ungdomstrøya.

Blant guttene var det flere som forsøkte å gå i brudd, men ble hentet inn av feltet gang på gang. Det ble altså et svært spennende ritt, med massevis av publikum som sto ved mål for å se hvem av herrene som skulle komme først. Over sletta vi så fra mål kunne vi se 10 menn i høyt tempo med bare en kilometer igjen. Kalle Petter Brodahl Kvam fra IL Stjørdals-Blink prøvde å gå fra resten, men Kristoffer Skjerping gikk etter, med de andre herrene like bak. I spurten klarte Kalle Petter å komme i mål fem tideler foran Kristoffer Skjerping (Kjekkas IF), og Sebastian Veslum kom et sekund etter. Henrik Teslo Fjellheim fra Ringerike SK vant Norgescupen for herrene, og Peder Antoni Gravås fra IL Stjørdals-Blink vant ungdomstrøya.

 

Bildet øverst: pallen kvinner senior i Gylne Gutuer søndag


Publisert 11.09.2024

Pallen i Gylne Gutuer søndag

Pallen i Gylne Gutuer søndag

Pallen i Kermess fredag jentene

Pallen i Kermess fredag jentene

Pallen i Kermess fredag gutta

Pallen i Kermess fredag gutta

Pallen para - Isak Brænden

Pallen para - Isak Brænden