Brumunddal SK med en flott NC helg!

Denne helgen var det klart for Norgescup på Veldre Sag Terrengsykkelbane i rundbane, med XCO på lørdag og XCC på søndag. Gjennomkjøring på fredag foregikk under veldig våte forhold, da løypene fikk godt med vann. Dette hindret ikke rytterne resten av helgen, og det ble det kjørt hardt og var spennende ritt begge dager.

Helgens XCO ble gjennomført i en variert løype på 5,6km med både naturlige- og bygde elementer. I kvinner junior var det Eline Ekroll (Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb) som tok seieren, og dermed overtok den gule ledertrøya. Andreplassen tok Linnea Nordal Berg (SK Rye), og Anna Jensen (SK Rye) tok tredjeplassen.

I kvinner elite var det ingen som kunne gjøre noe med Lisa Kristine Jorde (Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb) som tok seieren, foran Berit Nordsæter Resell (Lillehammer CK) på andreplass og Hedda Steine Gulholm (Follo SK) på tredjeplass.

Menn junior gjorde det spennende med en fotofinish hvor Elias Ekroll Bjerke (IF Frøy) tok seieren foran Emil August Longva (IF Frøy) på andreplass og Ole Christian Haug (Sande Sportsklubb) på tredjeplass. I menn elite tok Petter Fagerhaug (Gjerdrum IL/ SANTA CRUZ ROCKSHOX PRO TEAM) seieren, foran William Handley (Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb) på andreplass og Emil Hasund Eid (Kloppa Off Road Klubb) på tredjeplass. Det ble også trøyebytte da Ole Sigurd Rekdahl (Halden CK) overtok ledelsen sammenlagt i Norgescupen.

Søndag var det klart for XCC i en løype på 1,3km, som var skapt for høy fart og tette dueller. Noe det ble masse av! Ny spennende dag da menn junior skulle ut å kjempe. På kortbanen var det Emil August Longva (IF Frøy) som tok seieren foran Elias Ekroll Bjerke (IF Frøy) på andreplass og Jørgen Holm Grøneng (Lillehammer CK) på tredjeplass.

Det samme var det i menn elite da Ole Sigurd Rekdahl (Halden CK) tok seieren rett foran Erik Hægstad (Lillehammer CK) på andreplass og Petter Fagerhaug (Gjerdrum IL/ SANTA CRUZ ROCKSHOX PRO TEAM) på en tredjeplass. I kvinner junior var det igjen Eline Ekroll (Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb) som tok seieren, foran Linnea Nordal Berg (SK Rye) på andreplass og Anna Jensen (SK Rye) på tredjeplass. I kvinner elite var det igjen Lisa Kristine Jorde (Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb) som tok seieren, foran Sigrid Andrea Fløgstad (Moss CK) på andreplass og Hedda Steine Gulholm (Follo SK) på tredjeplass.

Super ritthelg med flotte løyper og god stemning av Brumunddal SK på Veldre Sag Terrengsykkelarena. Takk for et flott arrangement! Gleder oss til neste gang.

Foto: Jan Aasgaard. IG: @janaasgaard. Masse fine bilder på facebooksiden “Norgescup Terreng Rundbane”

Publisert 28.august