14.plass til Markus Hoelgaard

VMs siste dag, ble avsluttet med fellesstart for menn elite! Starten gikk 10:30, og vi stilte med Tobias Halland Johannessen, Markus Hoelgaard, Johannes Staune-Mittet, Jonas Abrahamsen, Tobias Foss og Andreas Leknessund. Endelig skinte sola, men fortsatt kjølig temperatur på starten i Wintertuhr.  273 km og 4470 høydemeter var årets VM løype og herrene hadde som plan for å gå for medalje og ville være med å prege løpet. Et meget sterkt startfelt med favoritter som Pogacar, Van der Poel, Evenepoel, Alaphillippe, Pedersen og Hirchi for å nevne noen.

Tobias Foss kom seg med i bruddet som gikk avgårdet tidlig på dagen. Der var han sammen med fem andre ryttere. De fikk på det meste nesten seks minutter. Med 125 km igjen kom det 10 ryttere avgårde fra hovedfeltet med mange sterke ryttere, og vi hadde også med Johannes Staune-Mittet der. Den gruppa kom seg opp til Tobias sin gruppe og ble dermed en gruppe på 15 ryttere. Pogacar begynte å bli utålmodig i hovedfeltet, og med 100km igjen støtet han seg opp til bruddet. Han gikk rett fra bruddet og fikk med seg Sivakov. De to får en luke på rundt 50 sekunder, og Sivakov fikk det tungt med å henge på Pogacar som nå kjørte solo med et lite hovedfelt 40-50 sekunder bak. Hovedfeltet klarer ikke å få igang noe godt samarbeid, og kikker mest på hverandre. Vi har Tobias Halland Johannesen, Markus Hoelgaard og Johannes Staune-Mittet. Tobias Foss faller bakover, det samme med Andreas Leknessund. Jonas Abrahamsen brøt løpet da kroppen og beina sa stopp. Hadde dessverre ingenting å kjøre med, og begynner nå å kjenne at det har vært en lang sykkelsesong.

Da det drar seg til i hovedfeltet blir det delt i to grupper hvor vi har Tobias Halland Johannessen med. Han prøvde så lenge han klarte, og mente vell selv etter rittet at han prøvde litt for lenge. Han fikk det tungt på slutten, og slet med å henge på gruppen som kom bak. Der hadde vi Markus Hoelgaard. Pogacar viser at han er verdens beste syklist og sykler over målstreken med god margin ned til resten. Der bli det kamp om de to siste medaljene som gikk til Ben O´Connor og Mathieu Van der Poel.

Hoelgaard kommer inn og spurter om topp 13. Blir slått av spurtsterke Mads Pedersen og blir til slutt nr. 14. Tobias HJ og Johannes kommer i mål 12 minutter bak gullvinneren. Leknessund kommer seg også til mål. Det ble DNF til Tobias Foss etter en hard dag i brudd.

Vi tar med oss en bronse medalje fra årets VM. Mange gode prestasjoner spesielt av jentene våre, og flere topp 10 plasseringer! 

Publisert 29.09.24

Tobias Halland Johannessen

Tobias Halland Johannessen

Markus Hoelgaard over mål til en 14.plass

Markus Hoelgaard over mål til en 14.plass