Utstyr til E-sport

For å delta på de ulike konkurransene som NCF arrangerer digitalt på Zwift, så trenger du litt utstyr. Under har vi listet opp en oversikt over hva du trenger for å starte med innendørs sykling.

 

  1. Først trenger du en sykkel. De fleste benytter en landeveissykkel, men det er også mulig å benytte en terrengsykkel, hybridsykkel eller eller en annen type sykkel.
  2. Du trenger også en rulle. Her har man to valg, enten en smartrulle eller en mer tradisjonell rulle.
    1. En tradisjonell rulle er det billigste alternativet, og disse rullene er veldig enkle å sette opp og bruke. Velger du en klassisk rulle så trenger du også en hastighets-sensor som monteres på bakhjulet. Her har Zwift laget en video som beskriver hvordan man skal sette opp en klassisk rulle med hastighetsmåler. Har du en pulsmåler, kadensmåler eller wattmåler i tillegg er det enda bedre. På denne måten får du enda flere målepunkter som vil gi deg mest mulig riktig treningseffekt av innesyklingen.
    2. En smartrulle er det litt dyrere alternativet, men den gir deg også en ekstra dimensjon på innesyklingen. Disse rullene endrer motstanden automatisk for å etterligne veien man er på. Motstanden blir lettere når man kommer til en nedoverbakke, og når man ligger på hjul vil rullen gi deg mindre motstand for å etterligne dragsug effekten. En smartrulle måler også kraften og kadensen din, så en ekstra måler på sykkelen er ikke nødvendig her.
  3. Nå er både sykkel og rulle i orden, så nå trenger du en enhet som kan drive selve programvaren. NCF benytter seg av Zwift plattformen, som er den ledene leverandøren på virtuell sykling. Zwift applikasjonen fungerer på de fleste nyere PCer, Mac, Ipone, ipad, android-nettbrett og telefoner. Last ned zwift-appen på App store eller googleplay store. Det koster litt for å ha en Zwift bruker, men man kan prøve gratis i 7 dager for å se om dette er noe man ønsker å fortsette med.
  4. Til slutt anbefaler vi å ha et håndkle på styre for å tørke svette, samt kjøpe seg en vifte hvis man ikke har dette. Viften er ikke noe du må ha, men det kan bli svært varmt når man sitter inne uten å få vind i ansiktet.

 

 

Norges Cykleforbund sin samarbeidspartner Garmin Norge har produkter fra både Garmin og Tacx til innesyklingen og utesykling. Sjekk ut produktene fra begge merkene via logoene under.