World Cup Terreng i Frankrike

De norske deltakerne hadde ingen superhelg i Les Gets, dog var det noen lyspunkter. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen kjørte inn til 24. plass på XCC og leverte en XCO i riktig retning og ble 44. Sondre Rokke i U23 klassen debuterte i XCC og ble 18 og 40 på XCO, en solid prestasjon på sitt første WC. William Handley har hatt en litt dalende utvikling etter sykdom og ble 34 og 57 i XCO. Martin Farstadvoll ble nr. 57 i sin debut og leverte et jevnt ritt og tar med seg det videre inn i neste sesong.

I herrer elite kjørte Knut Røhme XCC og ble nr. 33, han hang godt med til de to gjenstående rundene, men måtte slå av litt på farten. I XCO var det en trå start etter krasj i starten. Han ble nok litt ivrig og måtte svi litt for det. Han kom imidlertid bra tilbake, men en stygg velt medførte at han måtte stå av. Alt greit nå, ingen brudd, så han var heldig tross alt.

Mats Tubaas Glende hang lenge godt med rundt 20.-30. plass, men seg bakover på en seig dag og ble 52. Emil Hasund Eid fikk en god start, men klarte aldri å mobilisere og plukke plasser som vanlig. Emil ble til slutt 57.

Summa sumarum ble det en tung helg resultatmessig, men vi må ta med oss det også iblant. I motgang er det god lærdom, noe vi akter å ta med oss videre.

Vi er dog glade for at Mille Johnset kjørte inn til en kjempegod 4. plass for sitt profflag i kvinner elite downhill i helgen, og fikk det til å stemme. Gratulerer!

Eddy Knudsen Storsæter
Landslagssjef Terreng

Bildet øverst: Emil Hasund Eid i fri dressur

 

Publisert 12.09.2023

Knut Røhme i aksjon i Les Gets.

Knut Røhme i aksjon i Les Gets.