Watersley Ladies Challenge 2022

Det var 23 lag til start under Watersley Ladies Challenge som gikk 9.-11. september. Fredag startet 117 jenter på gaterittet i Tom Dumoulin Bike Park i Sittard. De norske jentene hadde fått kjørt igjennom løypa noen dager i forveien og følte seg godt forberedt. Løypa var på 2,8 km som skulle kjøres totalt 20 ganger. Camilla Rånes Bye, Ina Nakken, Celine Madeleine Braaten, Aurora Storlien Ulen, Dina Helene Røed og Maren Cecilie Mustad var klare.

Jentene fikk plassert seg langt framme når starten gikk og hadde som mål å sitte lengst mulig i front. I den tekniske løypa ble det raskt splittelser. Celine, Maren, Aurora, Dina og Ina havnet etter hvert i gruppe 2 og 3 bak teten, mens Camilla klarte å bite seg fast i front. Aurora som lå plassert i gruppe to ca. 40 sek bak tetgruppen, gjorde en kjempejobb for å komme seg opp til hovedfeltet igjen, og var på plass før de siste rundene. Zoe Backstedt fra Storbritannia støtet fra etter 60 minutter og kjørte solo inn til seier 1 min før Julia Kopecky fra AG Insurance – NXTG på 2. plass og Justyna Czapla fra Tyskland på 3. plass. Camilla og Aurora kjørte inn med hovedfeltet 2,47 bak vinneren og endte på henholdsvis 17. plass og 54. plass.

Lørdag morgen var det klart for individuell tempo i Munstergeleen, totalt 11,9 km. Kupert og teknisk løype samt litt nordiske forhold med en god del regn. Ina var første norske ut på tiden 21:01, Dina kjørte inn på tiden 22:09, Celine 22:03 og Maren på tiden 21:48. Camilla og Aurora stilte med temposykkel hvor Aurora kjørte inn til 46. plass på tiden 20:56. Camilla var uheldig og fikk en punktering etter 1,2 km og fullførte på standarsykkel på tiden 21:09. Vinneren av tempoen ble Zoe Backstedt på tiden 17:54.

På søndag kjørte jentene fellesstart på 80,3 km i området rundt Watersley Sports & Talentpark. En tøff løype med krappe svinger og smale veier. Jentene hadde som mål å holde seg framme i feltet, men ble defensive i enkelte partier og falt etter hvert av og havnet bak i gruppe 2. Camilla klarte å holde seg i front av feltet og fikk med seg klatrepoeng på første runde. Etter ca. 50 km rykket Zoe Backstedt og fikk luke. Luken vokste raskt og på nest siste runde lå Zoe 3 min foran feltet. For Aurora, Celine, Dina, Ina og Maren som lå i gruppe 2 ble tidsavstanden dessverre for stor og de ble tatt ut ved målpassering før siste runde. Camilla lå med i hovedfeltet hele veien til målbakken og kjørte inn til 25. plass 3:26 bak Zoe Backstedt.

Veldig bra jobba av jentene under Watersley Ladies Challenge! Mye læring og erfaring ble sanket inn i løpet av helgen og en flott avslutning på sesongen 2022.