VM i Glasgow avsluttet med fellesstart for landeveisdamene!

Da var siste dag i årets VM ferdig. For første gang har alle grenene vært på samme tidspunkt i samme land, arrangert rundt Glasgow i Skottland. I år var det landeveisdamene som skulle få æren av å avslutte showet. På start hadde vi fem norske jenter. Amalie Lutro, Marte Berg Edseth, Malin Eriksen, Katrine Aalerud og Ingvild Gåskjenn. I forkant av VM har det vært mye sykdom i det norske troppen på damesiden. Først måtte Mie Ottestad trekke seg, før hennes innbytter Mari Hole Mohr også ble syk og måtte erstattes av Malin Eriksen. Ikke nok med det så ble Susanne Andersen også syk, og der kom Amalie Lutro inn som superreserve.

Starten gikk i Loch Lomond, hvor også u23 gutta startet i går. Deretter inn mot Glasgow sentrum til seks avsluttende runder som vi begynner å bli godt kjent i nå. Planen til de norske jentene var å få med en eller flere i brudd, da vi har sett hvor viktig det har vært i de andre fellesstartene tidligere i mesterskapet. Dessverre er det ingen norske representert da det første bruddet går. Ingvild Gåskjenn satt likevel godt med da feltet kom inn til Glasgow på første runde. Amalie og Marte satt også fint med i gruppe tre, mens Katrine og Malin i grupper bak der igjen.

Men det skiftet fort, og plutselig fikk Ingvild det litt tungt med oppkast osv. Dermed var det Amalie og Marte som satt best med av våre. Marte ble liggende alene mellom to grupper i tre runder, noe som kostet mye og til slutt var kreftene brukt opp. Amalie satt fint med i den største gruppa inn til mål. Med knallsterk innsats kom Amalie og Marte seg til mål, mens det dessverre ble DNF på de tre andre. Seieren gikk ikke overraskende til Lotte Kopecky fra Belgia. Demi Vollering fra Nederland tok sølv og bronsen gikk til Cecilie Uttrup Ludwig fra Danmark.

Det var det fra Glasgow 2023, hvor høydepunktene ble to bronsemedaljer. Felix Ørn-Kristoff på fellesstarten i M-jr landevei og Suzanna Tangen på fellesstarten til Para landevei. Vel blåst i alle grener.

Neste gang det arrangeres «super-VM» er om fire år i Frankrike.

Publisert 13.08.23

Slitne jenter etter målgang

Slitne jenter etter målgang