VM Glasgow dag 9

Nest siste dag her i Glasgow, og det har skjedd mye på flere arenaer. Tidlig og først ut av våre norske deltakere i dag var Kevin Touya som skulle sykle sin fellesstart, og var mest sannsynlig veldig inspirert av Suzannas bronsemedalje i går. Para konkurrerer i Dumfries, 1,5 time fra Glasgow og løypa for Kevin i dag var 93,4 km lang. Kevin hadde en god avslutning og ble nr. 15. Paralandslaget tar med seg flere gode prestasjoner og ikke minst en bronsemedalje. Gledes oss til å følge dere videre.

Dette var også dagen hvor u23 gutta hadde sin fellesstart. En løype på 168,4 km, med start i Loch Lomond og deretter sju avsluttende runder i Glasgow City Circut som også elite og junior hadde. På start hadde vi Embret Svestad-Bårdseng, Trym Brennsæter, Stian Fredheim, Sakarias Koller Løland og Tord Gudmestad. I den opprinnelige troppen skulle Per Strand Hagenes og Johannes Staune-Mittet vært med, men på grunn av sykdom har de blitt erstattet med Trym og Tord. Og den sjansen hadde Trym tenkt å benytte seg godt av.

Trym kommer avgårde i et brudd, og de har ca. minuttet når du kommer inn til Glasgow. På veien fra Loch Lomond og til Glasgow er dessverre Tord og Sakarias nede i en velt, og havner i grupper lengre bak og de måtte bryte når de kom inn til Glasgow sentrum. Trym lå fint i bruddet, og vi hadde Stian og Embret i hovedfeltet. Dessverre var dette dagen for velt, og Stian går ned i en av mange svinger i sentrum. Må bytte både sykkel og sko, og havner dermed langt bak hovedfeltet. I denne løypen er det utrolig vanskelig å komme tilbake når man først har havnet bak og bryter etter hvert løpet. Da hadde vi kun Trym og Embret igjen. Trym må slippe etter hvert, men kriger seg inn til en sterk 12.plass. Superreserven er i form før Arctic Race neste uke. Embret har en tung dag på sykkelsete, men kommer seg til mål rundt 70.plass. I morgen er det kvinner elite som skal avslutte VM i samme løype som guttene kjørte i dag, men en runde mindre i Glasgow. Starten går 12:30 norsk tid.

Samtidig som u23 gutta startet i Loch Lomond gikk starten for Ingrid Bøe Jacobsen i Glentress Forest. Ingrid hadde en god start på XCOen og kjempet seg igjennom, men hun hadde nok en litt tung dag på jobb, og endte til på en 48.plass. Litt senere på dagen var det guttenes tur. Knut Røhme, Emil Hasund Eid og Mats Tubaas Glende var våre ryttere på XCO´n, slik som på XCC. Mats starter rundt 60ende plass, og klatrer på lista gjennom hele løpet. Mats ender på en sterk 27.plass! Emil starter enda lengre bak, og klatrer ca 40 plasser gjennom løpet og blir til slutt 41 i løpet. Knut hadde en startposisjon rundt 30, men dessverre går det andre enden for han. Kjører likevel et sterkt løp og plukker noen plasser mot slutten og blir 49.

Idag var første konkurransedag for juniorene våre på BMXbanen. Vi har Tuva Fjotland og Elias Meland med der. Verken Tuva eller Elias kvalifiserer seg i første runde, men får sjanse i «last chance qualifier» og der klarer Elias å kvalifisere seg til 1/8 dels finale. Tuva blir dessverre sist ved siste sjanse og VM er over. Etter en liten pause på BMX banen var det klart for 1/8 dels finaler. I sitt heat blir Elias 5, men kun de fire beste fra hvert heat går videre. Dermed var VM over også for Elias. Flott innsats uansett på BMXbanen av alle denne uka!

I morgen er siste dag i VM for denne gang, og det er landeveisdamene som avslutter – forhåpentligvis med stil! Følg med på Tv2 Direkte fra 12:30. På det norske laget sykler Katrine Aalerud, Amalie Lutro, Marte Berg Edseth, Ingvild Gåskjenn og Malin Eriksen.

Publisert 12.08.23

Kevin og paraleder Jason

Kevin og paraleder Jason

Full fart på BMX banen

Full fart på BMX banen

Teamet med bronsemedaljen til Suzanna

Teamet med bronsemedaljen til Suzanna