VM Glasgow dag 8 – NY BRONSEMEDALJE

Norge har vært representert i på flere arenaer rundt Glasgow også i dag, og det har endt i en bronsemedalje! Suzanna Tangen tok bronse på fellesstarten for Para i klassen WH4. Sterkt kjørt av Suzanna som tydelig var rørt etter målgang. Christian Gyldenøhr har også syklet fellesstart i Dumfries idag. Han ble nr. 16. Sterk dag av våre parautøvere. Imorgen er det Kevins tur til å sykle fellesstart.

På landeveien har det vært tempo for menn junior og elite. Mikal Uglehus først ut av våre to norske i juniorklassen. Mikal kjørte et bra løp, og fikk en tur i «hot seat» etter målgang. Jørgen Nordhagen var vår andre mann i juniorklassen, og det var nok mange som hadde store forhåpninger til medalje der – også han selv. Jørgen kjørte en god tempo, men dessverre er ikke marginene på hans side og han blir nr.4, kun tre sekunder fra medalje. Han sa selv etter tempoen at han var så langt bak første plass, at han tenkte ikke stort over de tre sure sekundene bak medalje. Her er det gull som teller!

Så var det duket for menn elite, hvor Tobias Foss skulle ut å forsvare trøya fra i fjor. Men det var nok mye som skulle klaffe for at det skulle gå. Iver Johan Knotten først ut av våre tre på start i eliteklassen. Iver syns selv at han kanskje åpnet litt hardt. Også Iver får flere minutter i «hot seat» etter målgang, og er fornøyd med gjennomføringen av VM tempoen. Ikke verst av en klubbrytter å bli nr. 27! Deretter fjorårets u23 mester Søren Wærenskjold. Søren gjør en god tempo, og blir nr. 13. Noe han sa seg fornøyd med. Det var ikke mange sekunder opp til topp 10. Sist ut på dagens tempo var da selvfølgelig Tobias Foss. Tobias kjørte det han hadde og på det han sa var en dårlig dag fikk han ut det han var god for i dag. Tobias ender til slutt opp på en sterk 11.plass.

I Glentress Forest var det u23 guttas tur i terreng rundbane idag. Der hadde vi William Handley og Ole Sigurd Rekdahl på start. William kjørte seg opp jevnt og trutt gjennom løpet. William blir nr. 31 og Ole blir 38.

Eirik Ulltang er vår eneste deltaker i grenen Trial, og han hadde semi-finale i dag. Der ble Eirik nr. 21.

Se morgendagens program på TV2 her:

LØRDAG 12. AUGUST

Kl. 12.15 TV 2 Sport 2 og Play: Landevei, U23, menn

Kl. 12.15 TV 2 Play: MTB, elite, XCO, kvinner

Kl. 16.15 TV 2 Play: MTB, elite, XCO, menn

Kl. 17.50 TV 2 Play: BMX, Trials, finaler, menn

Kl. 18.50 TV 2 Play: BMX Racing, menn, 1/8 finaler

I morgen skal u23 gutta ut på sin fellesstart. Kevin sykler også para fellesstart og det blir terreng rundbane for eliteklassene i Glentress Forest. Tuva Fjotland og Elias Meland skal i gang på BMXbanen. Her er det bare å følge med.

 

Publisert 11.08.23

Tommel opp fra Søren og Iver etter en sterk tempo fra elitegutta

Tommel opp fra Søren og Iver etter en sterk tempo fra elitegutta

Mikal i oppvarming

Mikal i oppvarming

Suzanna før start

Suzanna før start

Christian på rulla før start

Christian på rulla før start