VM Glasgow dag 7 – full fart med terreng rundbane og tempo!

Da var det endelig klart for ritt i Glentress Forest. Klart for XCO (rundbane) for juniorene, og på startstreken for Norge hadde vi Kamilla Aasebø. Kamilla sykler både terreng og landevei dette mesterskapet. Kamilla syntes selv hun hadde en litt treg start fra en dårlig startposisjon, men etter hvert fikk hun jobbet seg godt frem og det var hun veldig fornøyd med etter rittet. Hun ser allerede frem til en bedre startposisjon neste år, da dette har veldig mye å si på terreng rundbane. Kamilla syklet inn til en sterk 9.plass!

Neste ut var juniorgutta. Der hadde vi det sterkeste laget på mange år på startstreken. Sivert Ekroll ledet World rankingen og fikk dermed beste start posisjon. Vi hadde også Jonas Høydahl, Mads Koritov, Birk Rønnestad og Sigurd Stubberud. Sivert falt dessverre på andre runde, og mistet sin gruppe. Men Sivert ga ikke opp og kjørte seg bra opp utover rittet. Sivert blir til slutt nr. 4, men hadde nok sett for seg mer så litt skuffet var han etter løpet. De andre jobbet godt gjennom løpet og Sigurd fikk en 17.plass, Birk nr. 23, Mads blir 44. Jonas veltet og fikk teknisk dessverre.

Dagen var langt fra ferdig i Glentress for også elite skulle ut i aksjon idag. For elite var det XCC (kortbane) som var på planen. Menn elite først ut, og der hadde vi Knut Røhme, Mads Tubaas Glende og Emil Hasund Eid på start. Emil hadde en litt dårlig start, men etter hvert hadde alle tre jobbet seg opp flere plasser. Knut lå best an av de norske lenge, men fikk det tøft opp bakken nest siste gang og da røk plassene fort. Mads Tubaas Glende kjører seg bra opp og blir nr. 16 til slutt, noe han var veldig fornøyd med. Emil blir 22 og Knut kommer til slutt inn til en 26 plass. Solid innstas som skal ut å kjempe på lørdag også, da i rundbane. K-elite skulle avslutte dagen i Glentress Forest og for Norge hadde vi Ingrid Sofie Bøe Jacobsen med. Høy fart fra start og Ingrid kjempet godt. Ingrid blir til slutt nr. 29.

Men det har ikke bare vært action i terrenget for vi har også hatt Ina Nakken i aksjon i K-jr sin tempo i Stirling og Kevin Touya på tempo i Dumfries. Tempoløypa for K-jr var 13,4 km lang og hadde avslutning på toppen ved spektakulære Stirling Castle. Ina var VM debutant og hadde lyst på en god følelse gjennom tempoen. Ina blir til slutt nr. 31. I Dumfries var det Kevins tur til å sykle tempo etter å ha sett på Suzanna og Christian igår. Deres tempo var 28,2 km lang. Kevin ga alt og endte til slutt opp på en 23. plass. Nye sjanser for parautøverne allerede I morgen da Christian og Suzanna sykler fellesstart, og Kevin på lørdag.

Hele programmet i morgen ser slik ut – Tobias Foss skal blant annet ut å forsvare VM-trøya fra ifjor

FREDAG 11. AUGUST

Kl. 10.45 TV 2 Sport 2 og Play: Tempo jr – Jørgen Nordhagen og Mikal Uglehus

Kl. 12.15 TV 2 Play: MTB U23, menn – Ole Sigurd Rekdahl og William Handley

Kl. 15.20 TV 2 Direkte og Play: Tempo elite – Tobias Foss, Søren Wærenskjold og Iver Knotten.

 

Publisert 10.08.23

Tommel opp fra Tubaas Glende etter 16.plass

Tommel opp fra Tubaas Glende etter 16.plass

Kevin Touya i oppvarming

Kevin Touya i oppvarming