VM Glasgow dag 6 – Tempo, omnium og BMX

På VMs sjette konkurransedag var det flere grener i aksjon. Det var BMX Challenge sin siste konkurranse dag. I går konkurrerte Tobias Stene i G13, og han kom seg helt til en 8dels finale. Også Jakob Kyllesø deltok i G15, og på han ble det tre kvalifiseringsrunder. I dag har Vegard Value Milenkovic konkurrert i klassen M17-24 og han kom seg helt til en kvartfinale. Neste på BMX banen er Tuva Fjotland og Elias Meland i BMX Championship i juniorklassen til helga.

Idag var det Para´s første konkurransedag. Tempo var første øvelse der, og Christian Gyldenøhr stilte i klassen MH3 og Suzanna Tangen i WH4. Dessverre fikk Christian litt kjip start på årets VM da kjede hoppet av to ganger. Det ble en 27.plass på Christian tilslutt. Deretter rullet Suzanna ut fra startrampen i Dumfries, og hun kom inn til en 9.plass i sin klasse. I morgen er det Kevin Touya sin tur – 16:11 norsk tid.

Også i Stirling var det klart for tempo idag. På start for Norge i U23 klassen hadde vi Truls Nordhagen. Kun for et par dager siden ble det klart at han skulle sykle VM tempoen, så forberedelsene har dermed vært så som så. Men Truls var veldig motivert for å gjøre sitt beste og gi alt på sykkelen, hadde ikke noe spesifikt resultatmål, men fornøyd så lenge han gjorde sitt beste. Det gjorde han så absolutt, og ikke minst var det gøy å sykle VM. Det ble en 35.plass til slutt. «Helt j*****, men veldig gøy» sa VM debutanten ikke lenge etter målgang. I morgen er det juniorjenta Ina Nakken sin tur ut på temposykkelen i Stirling. Ina starter 12:57:15 norsk tid.

På kvelden var det Anitas siste kveld i Sir Chris Hoy Velodrom, og på planen sto omnium. Øvelsen Anita så mest frem til dette mesterskapet. Første øvelse i omnium var scratch. Anita gjorde sitt beste for å få en god start, men dessverre ble det kun en 17.plass i første øvelse. Dermed ett litt kjipt utgangspunkt for resten av kvelden. Men Anita gir seg ikke og kjempet seg oppover på resultatlista i andre øvelse tempoløp med en 9.plass der. Etter 2 av 4 øvelser lå hun på en 14 plass i totalen. Eliminasjon var tredje øvelse, og der ble det en sjuende plass. Før siste øvelse lå hun på en 12.plass, med håp om å hente en del poeng og klatre på listene i poengløpet. Men dessverre blir det bare tre poeng på siste, og dermed en 13 plass i omniumøvelsen denne gang. Anita hadde trodd og håpet på bedre, så er selvsagt litt skuffet etter dette VM et. Hun er fornøyd med dagens eliminasjon og tempoløp, men får en litt skjev start og plukker for lite på siste øvelse. Men det kommer nye sjanser, og skal nå en tur til Mallorca før en tur til Norge. Spørs om det blir en tur innom Asker for å se på velodromen da.

I morgen er det endelig Terreng Rundbane sin tur og det har vi flere utøvere på startstrek. Kamilla Aasebø sykler rundbane i K-jr kl. 13.00 norsk tid. Sivert Ekroll, Jonas Høydahl, Mads Koritov, Sigurd Stubberud og Birk Strand Rønnestad i M-jr kl. 15.00 norsk tid. Eliteklassene sykler kortbane, med M-elite kl. 18.45 norsk tid. Der har vi Knut Røhme, Emil Hasund Eid og Mats Tubaas Glende på start sammen med store navn som Tom Pidcock, Peter Sagan og søndagens verdensmester på landevei Mathieu van der Poel. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen stiller i K-elite, og hun starter 19.30 norsk tid.

VM debutanten Truls Nordhagen med oppvarming

VM debutanten Truls Nordhagen med oppvarming

Parateamet på første konkurransedag

Parateamet på første konkurransedag