VM Glasgow dag 3

Søndag var det duket for VMs høydepunkt for mange – fellesstart for M-elite. På startstreken hadde vi seks norske. Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Tobias Halland Johannessen, Rasmus Tiller, Jonas Abrahamsen og Andreas Leknessund var våre ryttere som skulle kjempe om den gjeve regnbuetrøya. Men på startstreken sto andre sterke ryttere som Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel, Remco Evenepoel, Tadej Pogacar og Mads Pedersen. En løype på 271km med start i Edinburgh, og som juniorene skulle de ha avsluttende runder i Glasgow sentrum.

Det var en del bruddforsøk i starten, og til slutt fikk et brudd gå av gårde. Rittet ble stoppet i over en time på grunn av demonstrasjon i løypa, hvor de hadde limt seg til asfalten. Så venting ble det mens politi fjernet demonstrantene fra asfalten. Runden i Glasgow var fylt opp med ivrige supportere, også mange norske supportere hadde møtt opp for å heie guttene frem.

Inn på første av ti runder i Glasgow var Edvald allerede litt bak i feltet på grunn av en velt i en tornebusk. Tobias kom seg med i en gruppe ut på andre runde, men ble raskt hentet av hovedfeltet. Det ble kjørt hardt i feltet og det ble dannet flere grupper etter hvert. Rasmus Tiller satt en god stund med i gruppe to, men gikk dessverre ned i en velt og det resulterte i sykkelbytte. Rasmus kriget lenge for å komme opp igjen til gruppen, men blir liggene alene mellom to grupper. Tobias og Andreas ble liggende i gruppe 4. Rasmus kom seg aldri opp til gruppen han satt i, men kom til slutt inn på en 17.plass. En prestasjon som er sterkere enn det resultatet tilsier. Tobias og Andreas var de to siste som fikk fullføre rittet idag, men 50- og 51. plass. Vinneren ble Mathieu Van der Poel. Støtet fra van Aert, Pogacar, Pedersen og Bettiol. Selv med en velt med 2 mil igjen holdt han unna. Van Aert tok sølvet, mens Pogacar spurtslo Pedersen om bronsemedaljen. Det ble en lang og tøff dag på jobb for våre gutter, og de var dessverre ikke sterke nok til å sitte med de sterkeste idag.

Idag var det også Terreng Maraton i Glentress Forest. Der hadde vi to norske på start, Ole Hem og Eskil Evensen-Lie. De skulle kjempe seg gjennom 100km med vei, grus, gjørme og lange bakker. Etter en tøff avslutning ble det til slutt en 18plass på Ole og 19.plass på Eskil.

Senere på kvelden var det en kveld i velodromen Sir Chris Hoy Velodrom i Glasgow. I kveld var det eliminasjon Anita skulle kjøre. Det ble en litt trøblete start for alle da en rytter punkterte og feltet ikke fikk med seg gult flagg. Etter hvert ble de satt i gang på nytt, og det ble en hard start hvor det i eliminasjon ikke gjelder å ligge sist. Anita fikk ikke kjempet seg frem slik planen var, men etter hvert fikk hun kjempet seg frem og kjørte godt midtveis. Men dessverre gjorde hun en feil og fikk Elinor Barker bak seg og hun passerte på oversiden. Det ble da en 8.plass til Anita. På onsdag kjører hun omnium, som er hovedmålet dette VMet. Og Anita har veldig lyst til å ta en medalje med seg hjem i kofferten.

I morgen er det BMX challenge og Gran Fondo TT i aksjon.

Publisert 06.08.23

Innskriving

Innskriving