VM Glasgow dag 2 – Bronsemedalje!

Ny dag og nye muligheter her i Glasgow. Idag var det duket for fellesstarter for junior i Glasgow sentrum. En teknisk løype på med mange svinger. Fire juniorjenter sto spente på startstreken kl. 10 lokal tid. Alle fire er førsteårs junior, og dermed VM debutanter. Kamilla Aasebø, Matilde Skjelde, Martha Stokkeland og Mia Gjertsen var de fire utvalgte som skulle rundt Glasgow sentrum fem ganger. Målet til jentene var å få en god opplevelse og ta med seg masse erfaring videre. Det ble kjørt hardt fra start og Kamilla kom med i det første gruppen. Kamilla var bra med i første gruppe, men utover i løpet ble det for hardt å henge med de beste. Kamilla var likevel fornøyd med løpet og en 23.plass, men sa selv hun manglet litt i bakkene gjennom hele dagen.

«Jeg visste de andre var sterke, og at det ville bli vanskelig å henge med på siste runde. Men målet var å være der fremme og jeg føler jeg klarte det store deler av løpet» – Kamilla Aasebø. Dette er ikke eneste rittet og grenen Kamilla skal konkurrere i dette VM. På torsdag sykler hun XCO i Glentress Forest. Martha og Matilde kjempet godt gjennom hele løpet og begge var fornøyde med dagen idag. Mia hadde dessverre en litt tyngre dag, men alle er helt sikkert på at hun kommer sterkere tilbake neste gang!

Ikke lenge etterpå trillet juniorgutta ut og skulle sykle 9 runder i samme løype. Jørgen Nordhagen, Felix Ørn-Kristoff, Storm Ingebrigtsen, Kasper Haugland og Mikal Uglehus var de utvalgte til den 127km lange fellesstarten. Kan nesten si at det var et langt gateritt, så teknisk som den løypen var. Felix gikk i brudd etter ca 20km og fikk etter hvert besøk av flere, blant annet Jørgen Nordhagen. Dermed ble det et brudd med sju ryttere. Bruddet fikk ligge rundt 45-60 sekunder foran. Rett før de skulle ut på den siste runden fikk dansken Albert Philipsen en luke til bruddet. Deretter fikk Felix og tyskeren Paul Fietzke en luke til Jørgen Nordhagen og to andre. Dansken holdt unna og ble den nye verdensmesteren i juniorklassen. Det ble spurt mellom Felix og Paul, hvor Felix lenge så ut til å ta sølvmedaljen. Men stivnet dessverre på slutten og syklet inn til en sterk bronsemedalje.

Felix sa etter løpet at han definitivt er fornøyd med å få med seg en medalje hjem, selv om det er litt ergerlig at det ikke ble sølv. Løpet utviklet seg veldig til hans fordel, selv om han lenge var usikker på om han skulle klare å holde følge helt inn. Han takker resten av laget for solid laginnsats, uten de hadde ikke dette gått. Lagkameratene i hovedfeltet jobbet sterkt for at ingen skulle taue inn bruddet.

I tillegg til fult kjør i Glasgow sentrum har det vært utforfinaler for elite damer. Det gikk raskt nedover utforbakken i Nevis Range i dag også. De norske samlet seg på resultatlista, og det ble en 12 plass til Frida Helene Rønning og 13.plass til Mille Johnset. Videre skal de på World Cup i Andorra om et par uker.

I morgen er det fellesstart for M-elite, og eliminasjon for Anita på banen. På elitelaget sykler Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Jonas Abrahamsen, Tobias Halland Johannessen, Rasmus Tiller og Andreas Leknessund. Sendes selvfølgelig på TV, fra kl. 09.00. Anita sykler eliminasjon ca kl. 18.35.

Publisert 05.08.23

Juniorjentene på innskriving

Juniorjentene på innskriving