VM Glasgow dag 1

I dag var første konkurransedag for Norge under årets VM i Glasgow. Alle grener er samlet i Skottland. Vi har utøvere i utfor, bane, landevei, BMX, Para landevei, Trial, terreng rundbane, terreng maraton og Gran Fondo.

I dag var det kvalifisering for utfor. Hvor vi har to damer i eliteklassen. Frida Helene Rønning og Mille Johnset er damene som skal konkurrere om VM-trøyen for Norge. Frida sykler til vanlig for Union MTB team og Mille Johnset sykler for Canyon CLLCTV MTB team hvor de begge får god backing under dette VMet. Utforkonkurransen foregår i Fort William i Nevis Range. Løypen er  2.82 km lang og løypa dropper med 555m på de 2.82 kilometerne.

Først ut av de norske i kvalifiseringen var Frida. Hun fikk en 15 plass i kvalifiseringen, og hun sa etter kvalifiseringen at hun håper finalen får bedre enn kvalifiseringen idag. Har ingen spesifikk målsetning, men etter en 15 plass i kvalifiseringen sikter hun nok høyere og satser på en bedre gjennomføring.

Mille par plasser høyere opp på resultatlista fra kvalifiseringen. Og med en 13.plass var hun passe fornøyd. Hadde en usikkerhet på toppen hvor hun tapte litt tid, så hun satser på bedre flyt i morgendagens finale.

For å få litt perspektiv på utforsyklingen så hadde Mille en snittpuls på over 160 på de 2.82 kilometerne, sittfart på 18 km/t og en toppfart på 49km/t.

Mille sier at løypen skal passe bra, men etter en middels sesong så langt har hun ingen spesifikk målsetning. I finalen i morgen kjører Frida 13:31:00 og Mille kjører 12:46:00 norsk tid.

Utpå kvelden var det Anita Stenberg som skulle konkurrere i første av tre øvelser under årets VM i bane. I kveld var det scratch på planen, hvor man sykler 40 runder og det er enkelt og greit første dame over mål som vinner.

Anita hadde målsetning om å ta med seg en medalje fra scratch. Treneren Kenneth kunne melde om god oppkjøring uten de store utfordringene.

Anita sa selv etter rittet at hun var fornøyd med å ha gjort mye riktig underveis i rittet med å holde seg langt fremme og tok de sjansene som lønte seg. Det ble vanskelig på slutten da «bølgen» kom på oversiden på slutten. «Noen ganger er man riktig plassert, andre ikke». Det ble til slutt en 9.plass på Anita, men alt i alt godt å komme igang. Nye sjanser allerede på søndag for Anita, med eliminasjon på planen.

Gran Fondo fellesstart ble også arrangert idag. Der fikk vi to nye verdensmestere. I klassen 60-64 vant Jørn Fjeldavli og i 45-49 vant Jone Ellingsen. Gran Fondo har også tempo 7.august.

I morgen er det utforjentene og landeveis juniorerne som skal i action. Følg med på TV2 Play hvor alt sendes!