VM E-sport arrangeres i helgen

Lørdag 18 februar avholdes den tredje utgaven av UCI eSport World Championship. Årets utgave vil foregå i et annet format enn de tidligere utgavene. I stedet for kun et løp blir det gjennomført i Battle Royal stil over tre ritt, hvor bare de 30 beste i første ritt får starte ritt 2, og bare de 10 beste i ritt 2 får kjøre finale. I finalen vil siste rytter ved hver spurt punkt bli eliminert fra rittet til det er igjen 3 ryttere som skal spurte om regnbuetrøya.

Rittet vil bli kjørt på det nye Skottland kartet som nylig er lansert i forbindelse med årets verdensmesterskap. Løypen som vil bli benyttet i årets VM vil foregå i en verden som Zwift har laget spesielt for verdensmesterskap og er basert på Skottland i spillet. Dette er for å holde tråden med det øvrige av årets mesterskap i Glasgow. Zwift har de siste årene generert en løype i forbindelse med landeveis-VM for markedsføring, men dette er første gang eSport VM vil forgå på en plattform i forbindelse med verdensmesterskapene.

 

I år er starter herrene først og deres første ritt starter 19:15. De kjører alle sine tre ritt før damene starter 20:44. Rittet kan ses på Eurosport/GCN og Zwifts youtube kanal (Zwift – YouTube).

Det norske laget i år består av 4 menn og 3 kvinner. Stian Lersveen kvalifiserte seg selv til mesterskapet gjennom Continental Qualifiers. Resten av laget er tatt ut av landslagsledelse I samarbeid med grenutvalg E-Sport. Rytterne er i år:

 

Herrer:

Vidar Mehl (Raufoss & Gjøvik SK/Movistar eTeam)
Håvard Gjeldnes (Trollheimen SK/ KALAS eSRT p/b Wahoo BIRK)
Johannes Kulset (Ringerike SK / Uno-X Pro Cycling Team)
Stian Lersveen (Follo SK / KALAS eSRT p/b Wahoo BIRK)

 

Damer:

Anne Nevin (Stiftestaden SK/Socks4watts/ZU4R eSport)
Ingeborg Hestad (Kvinnherad Sykkelklubb/ ZU4R eSport)
Emma Julie Dyrhovden (Åsane CK/ ZU4R eSport)

 

Alle rytterne deltar “hjemmefra” (noen nasjoner har samlet rytterne).

 

Siden spillet Zwift har mange naturlige grenser, tar Zwift og UCI grep for å hindre utnytting av variablene som eksisterer. Det meste av dette ligger i forarbeidet til arrangementet.

Innstilling av feil høyde og vekt kan gi en utøver stor fordel i prestasjonen. Derfor må utøverne sende inn høyde og vekt video en uke før arrangementet, samt ny vekt video 1-2 timer før starten av arrangementet. Videoen må ha tid og dato synlig for å sikre når de er filmet, og tallene må være nøyaktig det samme som vises i videoen.

Rulla som skal benyttes i rittet for utøverne blir sendt ut direkte fra event sponsor Wahoo. Det er også annonsert at rullene skal sendes tilbake etter arrangementet for å sikre at disse ikke har blitt tuklet med.

Rytterne må også sende inn data som kan brukes til å verifisere de prestasjonene de har hatt gjennom mesterskapet, enten gjennom tall de fått utendørs eller ved en test på rulla. Dette er også en måte å forhindre at rulla blir tuklet med.

Dersom det skjer noen åpenbare regelbrudd underveis i mesterskapet, så har Race Control (kommissærene utsendt av UCI) muligheten til å fjerne ryttere.

 

Vi heier på våre 7 håpefulle og dyktige ryttere og ønsker masse lykke til i VM eSport!

 

Publisert 16.02.2023