Vindfullt NC Terreng i Vigrestad

7.- 8. august arrangerte Vigrestad SK en bra NorgesCup helg. Været var typisk vestlandsk med mye vind og litt lette regnbyger, men dette la ikke noen demper på stemningen i arrangementet.

På lørdagens rundbaneritt var Oda Laforce fra IF Frøy nok en gang suveren i klassen K junior og vant foran lagvenninne Emilie Taug.

I klassen Kvinner Elite vant Elisabeth Sveum (Kloppa Off Road Klubb) med 3 minutter og 37 sekunder ned til Ingrid Bøe Jacobsen (Halden CK). Sigrid Andrea Fløgstad tok den siste pallplassen 5:53 bak vinneren.

Menn Junior ble vunnet av William Høines Larsen fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb etter å ha ligget store deler av rittet sammen Sondre Rokke og Martin E. Farstadvoll som begge er fra IF Frøy. Sondre Rokke kom til slutt inn på en 2. plass 19 sekunder bak og Martin E. Farstadvoll var 26 sekunder bak som nummer 3.

Erik Hægstad fra Lillehammer CK tok tidlig kontroll på Menn Elite rittet og hadde en luke til forfølgerne på rundt 30 sekunder store deler av rittet. Knut Røhme (Romeriksåsen SK) gjorde et hederlig forsøk på å hente inn Hægstad på siste runden, men det holdt ikke og han kom inn til 2. plass 7 sekunder bak Hægstad. Ole Sigurd Rekdahl fra Lillehammer CK tok den siste pallplassen 1:13 bak.

Under søndags kortbaneritt var igjen Oda Laforce (IF Frøy) suveren og kom i mål 5:44 foran lagvenninne i IF Frøy Emilie Taug.

Hedda Brenningen Bjørklund fra Lillehammer CK vant kortbane rittet i Kvinner Elite etter et tett spurtoppgjør med Elisabeth Sveum fra Kloppa Off Road Klubb. Bak disse fulgte det et nytt spurtoppgjør mellom Ingrid Bøe Jacobsen (Halden CK) og Sigrid Andrea Fløgstad (Lillehammer CK) hvor førstnevnte tok den siste pallplassen.

Etter et jevnt kortbaneritt for Menn Junior hvor det ikke skilte mer enn 10 sekunder fra vinner ned til 4. Plass, kom IF Frøys Sondre Rokke vinnende ut. Alv Skjeldal fra Sande Sportsklubb fikk 2. plassen 2 sekunder ba,k og Sjur Holm Grøneng fra Lillehammer CK tok med seg den siste plassen på pallen.

I Menn Elite fulgte Knut Røhme (Romeriksåsen SK) og Erik Hægstad (Lillehammer CK) hverandre tett gjennom hele rittet. Dette resulterte i et spurtoppgjør om seieren hvor Knut Røhme (Romeriksåsen SK) kom seirende ut. Emil Ravnåsen Vangen fra Lillehammer kom i mål 22 sekunder etter og fikk 3. plassen.