Velt og sykdom for juniorlandslaget i Paris-Roubaix

Det gikk ikke helt slik man hadde håpet i sesongåpningen for juniorlandslaget landevei. Våre norske ryttere har mye å forsvare, da vi har vært i verdenstoppen i en årrekke – og forventningene er høye.

Dessverre var det mye velt i årets første ritt for veldig mange av utøverne underveis, og ikke bare de norske. Når det var kjørt 15 kilometer, hadde allerede tre av våre håpefulle byttet sykkel. Med velt fikk gutta aldri vært med på å prege løpet slik planen var. I tillegg ble Felix syk, men klarte akkurat å komme seg over den verste kneika før start. Ikke helt optimal form for å kunne dra inn en seier. Vi unngikk i hvert fall alvorlige skader.

Vi hadde kun to mann i feltet inn på første sektor, og derfra var det tungt å gjøre noe særlig med situasjonen. Vi får bare gratulere Slovenia med dobbeltseier denne gangen, og komme sterkere tilbake når vi kjører et nytt NationsCup ritt i Italia 17.-21. april.

Vår beste mann ble førsteårs junior Håkon Eiksund Øksnes med en 35. plass. Felix Ørn-Kristoff ble nr. 52 og Anders Wæhre nr. 60. Andreas Flaatten, Marius Innhaug Dahl og Aksel Laforce måtte bryte. Av de 120 rytterne som deltok, var det 45 som ikke fullførte.

Vi ønsker lykke til i NationsCup Eroica om halvannen uke!

 

Publisert 08.04.2024