Velodromen i Asker – 3 år siden første spadetak

Tirsdag 20. oktober 2020 kl. 09.00 var det byggestart for velodromen i Asker på Langenga. Den gang var det daværende kulturminister Abid Raja som fikk ta første gravetak på tomta som skulle inneholde både velodrom, servicebygg og boliger. Til stede var også olympisk mester på bane 4000m individuell forfølgelse, Knut Knudsen, president i NCF Jan-Oddvar Sørnes, daværende idrettspresident Berit Kjøll, visepresident i NCF Dag Schartum-Hansen og ordfører i Asker, Lene Conradi.

Det ble en litt kronglete start på byggeprosjektet av velodromen, da en skråning måtte sikres før arbeidene kunne fortsette. I tillegg var det en pandemi som red verden, noe som gjorde at transport av utstyr og materialer til prosjektet fra utlandet kunne ta litt lenger tid. Dette forlenget byggeperioden og kostnadene, men ellers har det gått etter planen, og om 10 dager blir det høytidelig overrekkelse av ferdig prosjekt fra byggherre Veidekke AS til Norges Cykleforbunds kompetansesenter AS.

I fjor høst flyttet NCFs administrasjon inn i nye lokaler i sidebygget, sammen med elever på NTG-U og Veidekke. Denne høsten har vi også sett mange smårollinger på vei opp trappene til den nye barnehagen i bygget. Vi ser frem til at det kommer flere aktører på banen, som gjør at det blir enda mer liv og røre i sidebygget og i velodromen. Det jobbes hardt i kulissene for å fylle velodromen med kompetanse, utstyr, frivillige og det viktigste for sykkelsportens del – syklister som vil kjøre på banen.

Vi gleder oss til åpningen som er satt til 13. januar 2024, og takker alle som har bidratt til at velodromen nå er en realitet.

 

Publisert 20.10.2023

Abid Raja tar første tak med gravemaskinen.

Abid Raja tar første tak med gravemaskinen.

Slik ser velodromen ut i dag.

Slik ser velodromen ut i dag.

Uteområdet er snart helt klart.

Uteområdet er snart helt klart.

Skiltet til inngangsdøra har kommet opp.

Skiltet til inngangsdøra har kommet opp.