Vellykket åpning av velodromen i Asker

Lørdag 13. januar var det duket for åpning av velodromen i Asker, vår andre innendørs velodrom i landet. Åpningen ble gjennomført dagen etter Anita Yvonne Stenberg tok EM gull i omnium, så det kunne vel ikke passet stort bedre. Med velodrom både på Sola og i Asker, ser vi for oss at det blir flere medaljer i fremtidige mesterskap.

På programmet sto taler, intervju, kåseri og selvfølgelig sykling. Konfransier Ola Bustad og Bente Flygind ledet oss godt gjennom dagen. Det hele startet med velkomsttale ved Dag Schartum-Hansen, 1.visepresident i NCF og styreleder i NCK AS. En mann som har jobbet tett med velodromen i flere år nå, og som tok over stafettpinnen etter Hans Petter Gulbrandsen.

Deretter talte president i Norges Cykleforbund, Jan Oddvar Sørnes, og idrettspresident Zaineb Al-Samarai. Lene Conradi, ordføreren i Asker kommune var selvfølgelig på plass, sammen med tidligere «idrettsminister» Abid Raja, fylkesråd Ole-Jacob Johansen og styreleder i Viken Idrettskrets, Roar Bogerud. Både Anita Yvonne Stenberg og Kathrine Aalerud sendte videohilsen til de fremmøtte på åpningsdagen, og ønsket lykke til med aktiviteten fremover.

Historie er viktig, og den biten tok Harald Bundli seg godt av i et maratonkåseri om banesporten fra 1800-tallet og frem til i dag.

I tillegg til velodrom har hallen en stor idrettsflate som brukes av NTG-U på dagtid, og på kveldstid er det plass til alt fra fekting til basket. Mange idretter ønsker velodromen som samlingspunkt, og vi er overbevist om at timeplanen for hallen blir stram i månedene som kommer.

Snoren ble klippet av ordfører Lene Conradi, og dermed kunne første runde sykles av legenden Knut Knudsen, tidligere «idrettsminister» Abid Raja og tre unge lovende syklister. Deretter sørget unge og eldre syklister for fart og spenning for publikum, for å vise frem banesporten. Det ble til og med satt ny rekord for 500m flying for kvinner senior ved Henriette Bakkeli Götz fra IF Frøy, og det ble vist frem parasykling på tandemsykkel.

Det ble også delt ut takk og blomster til de som har bidratt mest til at velodromen i Asker har blitt en realitet; Anne Lise Katle, Harald Tiedemann Hansen, Hans Petter Gulbrandsen, Heikki Dahle, Ole Martin Anmarkrud, Dag Schartum-Hansen, Lene Conradi, Gry Elisabeth Garlie og Ole Fredriksen.

To tidligere presidenter Bjørn Hamre og Øistein Eriksen fikk tildelt Norges Cykleforbunds høyeste utmerkelse, gullplaketten, for sin mangeårige innsats for norsk sykkelsport i flere ulike funksjoner.

En meget vellykket åpning – og vi gleder oss til å se mange syklister innom banen i tiden som kommer!

 

Se timeplan og mer informasjon på velodromens nye nettside HER og Facebook side HER.

Bildet øverst: fra v. Dag Schartum-Hansen, Zaineb Al-Samarai, Lene Conradi og Jan-Oddvar Sørnes.

 

 

Publisert 16.01.2024

 

Snorklipping med sløv saks

Snorklipping med sløv saks

Nye gullplakett innehavere - Øistein Eriksen og Bjørn Hamre

Nye gullplakett innehavere - Øistein Eriksen og Bjørn Hamre