Vanskelige forhold i Sveits for terrenglandslaget

Det ble som vanlig oppturer og nedturer denne helgen. Martin Farstadvoll startet med solide kortbane ritt og endte 15 og 19. Sondre Rokke ble dessverre hjemsendt med sykdom. Oda Laforce kjørte en grei kortbane og ble 26. Knut Røhme kjørte sin beste kortbane noen gang, og det ble en solid 13. plass hvor han avanserte under hele rittet.

På rundbanen var det ufyselige forhold og mye løping, knall og fall. Martin tryna såpass at han måtte stå av. Sivert Ekroll slet med kjedet og mistet det flere ganger. William Handley var ikke i sitt beste slag og endte 45 og Sivert 49.

Oda LaForce leverte en meget god rundbane og mestret de vanskelige forholdene, og kjørte fortere og fortere og kapret plasser helt inn. Hun endte til slutt opp på en god 19. plass.

For elite guttene var det 5 norske på start. Mats Tubaas Glende leverte et godt ritt og ble 39. Knut Røhme var godt med fra start, men fikk det tungt etter et fall omtrent midt i rittet og endte som 47. OL nærmer seg og Knut er i rute. Erik Hægstad startet trått med kaos i første del av rittet, men klatret godt, selv om han tapte mye fra start. Dessverre ble det en punktering som endte rittet for Erik. Petter Fagerhaug var ikke slag etter en forkjølelse forrige uke. Ole Sigurd Rekdahl var heller ikke i form.

Neste oppgave er NM til helgen i regi av Vigrestad SK, deretter WC i Les Gets første helgen i juli.

 

Eddy Knudsen Storsæter

Landslagssjef Terreng

 

Bildet: Mats Tubaas Glende

Publisert 25.06.2024